Hlavní obsah

On-line hry: WCG kvalifikace na Xboxech začíná

Novinky, Michal Sztemon

Jak již možná víte, počátkem října se v USA uskuteční "herní olympiáda" World Cyber Games. Turnaje se zúčastní i hráči z České republiky, nyní přichází čas kvalifikačních bojů v konzolových hrách na Xboxu 360. Kde se kvalifikace uskuteční a jak se do nich zapojit? Nejen to se dozvíte v aktuálním článku o online hrách.

Článek

Novinky z domova

  • Multiherní klan eSuba patří velmi dlouho k české špičce, prosazuje se i v Evropě především ve hře Call of Duty 2. Po vzoru předních světových týmů se nyní eSuba rozhodla nabídnout fanouškům tričko s jejím emblémem, stejně jako svého času Henry Ford vsadili u eSuby na černou barvu.
  • Letní prázdniny se blíží mílovými kroky, zároveň finišují takřka všechny online ligy na našem území. Soutěže na portálu United-Games byly přes nedávnem dohrány, o víkendu bude známo, kdo se nejlépe připravil na e-Sports.sk CSL. Posledním do party jsou ProGamers online ligy, AMD.Counter-Strike liga má LAN finále na programu v neděli 24. června v Brně.
  • Internetová herní televize PG24 (www.pg24.tv) vysílá již více než rok a půl, diváci mohli shlédnout tisíce živých pořadů, reportáží a záznamů her. Vývoj webových aplikací jde stále kupředu, a tak se není čemu divit, že tvůrci nebyli spokojeni se vzhledem a funkčností webu PG24. V průběhu dnešního dne bude spuštěn web zcela nový, větší důraz bude kladen na archiv a zapojení diváků, každý z nich bude moci natočit klip a nabídnout jej ostatním ke stažení.

Televize PG24 - studio na InvexCupu 2006 pro živé vysílání.

Foto: www.invexcup.cz

Novinky ze světa

  • Finský Counter-Strike tým s tajuplným názvem 69°N-28°E má za sebou řadu úspěchů na domácí i světové scéně, nyní přichází s něčím, co tady ještě nebylo. Hráči již propůjčili jména počítačovému hardwaru anebo oblečení, Finové se dohodli s jedním výrobcem energy drinků a od nynějška je na trhu pití s jejich jménem. Drink se sloganem "Spánek je nepřítel" je k mání ve Finsku a Švédsku, u nás zatím ne.
  • V americkém Louisville se v těchto dnech koná druhý letošní turnaj zařazený do cyklu World Series of Video Games (WSVG), kromě domácích hráčů přijeli i soutěžící z Evropy. Největší obnos z celkové dotace 90 000 dolarů bude rozdělen ve hrách Counter-Strike a World of Warcraft, hráči bojují i o postup na finálový turnaj, který bude odehrán koncem roku.
  • Stratégové zaměření na hru Warcraft III budou mít o víkendu oči upřené do německého Hamburku, kde se uskuteční finálový turnaj 11. sezóny týmové soutěže WC3L. Všechny čtyři týmy, které se probojovaly do finále, se představí v elitních sestavách, největším favoritem jsou Meet Your Makers s kompletní korejskou sestavou.

Finský CS tým 69°N-28°E na turnaji WSVG v americkém Louisville.

Foto: www.gotfrag.com

WCG kvalifikace ve hrách na MS Xbox 360

Turnaj World Cyber Games (WCG) je nejvýznamnější světovou akcí na poli profesionálního hraní počítačových her, hráči počítačových her ze 70 zemí celého světa zde každý rok reprezentují své státy a soupeří o odměny ve výši 500 000 amerických dolarů (více než 10 miliónů Kč). WCG je tak herní obdobou olympiády, v roce 2007 se uskuteční v americkém Seattlu.

Ani letos nebudou na světovém finále chybět hráči z České republiky a Slovenska, společnou česko-slovenskou kvalifikaci pořádá společnost ProGamers. Domácí kvalifikace se uskuteční v 10 hrách (nejvíce v historii), vůbec poprvé mají šanci poměřit své umění s hráči ze světa i soutěžící v konzolových hrách, konkrétně ve třech hrách na Microsoft Xbox 360 - Dead or Alive 4, Project Gotham Racing 3 a Tony Hawk's Project 8.

Všechny WCG Xbox kvalifikace budou odehrány na LANu v hernách sítě PG Cyber Café v průběhu letních prázdnin. Do kvalifikací se soutěžící nemusí předem hlásit - stačí přijít v daný den do příslušné PGCC herny mezi 10:00 a 11:00 a registrovat se na místě.

  • 3.7.2007 - České Budějovice (PGCC LanClub)
  • 17.7.2007 - Brno (AMD PGCC Velký Špalíček)
  • 20.7.2007 - Liberec (AMD PGCC Babylon)
  • 27.7.2007 - Praha (AMD PGCC Anděl)
  • 8.8.2007 - Bratislava (PGCC STORM Game Club)
  • 9.8.2007 - Banská Bystrica (PGCC InsOmnia)

Národní finále, které rozhodne o konečném sestavení česko-slovenské reprezentace, se uskuteční koncem srpna v Brně a Bratislavě. Veškeré další informace o česko-slovenské WCG kvalifikace najdete na adrese www.wcg.cz

Dreamhack Summer 2007 opět s českou účastí

Pokud se podíváte do Guinessovy knihy rekordů na nejpočetněji obsazenou světovou LAN party, najdete tam švédský Dreamhack a neuvěřitelných 7752 účastníků z loňského roku. Letos bylo hráčů "jen" přes 5000, ale přesto měl turnaj Dreamhack Summer 2007 svou kvalitu. České fanoušky pak určitě zajímalo, jak si na severu Evropy povede česká minivýprava složená z BW klanu Czech Demolition Squad a W3 hráče Giacoma.

Nejsledovanějším turnajem byla bezpochyby švédská ESWC kvalifikace v Counter-Striku, kde se těžké váhy SK Gaming, NiP či Fnatic praly o dvě místa na světovém finále ve Francii. V silné skupině A rozhodovalo při rovnosti bodů skóre, to hrálo v neprospěch SK Gaming a ti tak z třetího místa dále nepostupovali. Alespoň drobnou náplastí na vyřazení pak bylo, že oba týmy postupující ze skupiny A to dotáhly až do finále a zajistily si tak účast na ESWC. Ve finále pak Fnatic přehráli Begrip a budou mít cestu do Francie hrazenu pořadatelem, Begrip budou muset sáhnout do svých měšců.

Výsledky švédské ESWC kvalifikace v CSku:

Výsledky švédské ESWC kvalifikace v CSku:1. místo: Fnatic - kvalifikační místo na ESWC + náklady na cestu

Výsledky švédské ESWC kvalifikace v CSku:1. místo: Fnatic - kvalifikační místo na ESWC + náklady na cestu2. místo: Begrip - kvalifikační místo na ESWC

3.-4. místo: Ninjas in Pyjamas, EvilZone

Velmi kvalitní obsazení měl i turnaj ve hře Warcraft III, účastnila se jej kompletní korejská sestava Meet Your Makers, která piluje formu na nadcházející finále týmové soutěže WC3L. S Asiaty se srdnatě bili zástupci severské školy, až do finále WB to dotáhl Nor Creolophus. Nakonec to ale nestačilo, ve velkém finále si to o největší podíl na prizemoney rozdali dva Korejci, lepší byl MYM]Moon. Na solidním 7.-8. místě (3. nejlepší neKorejec) skončil český reprezentant Giacomo.

Výsledky W3 turnaje na Dreamhacku:

Výsledky W3 turnaje na Dreamhacku:1. místo: MYM]Moon (Jižní Korea) - 20 000 SEK (cca 60 000 Kč)

Výsledky W3 turnaje na Dreamhacku:1. místo: MYM]Moon (Jižní Korea) - 20 000 SEK (cca 60 000 Kč)2. místo: MYM]Lucifer (Jižní Korea) - 9 000 SEK

3. místo: 4K^Creolophus (Norsko) - 4 000 SEK

Největší naděje na úspěch si dělali čeští hráči ve Starcraft: Broodwar turnaji a i o něco slabší konkurence v této hře pomohla k tomu, že Češi bez medaile neodjeli. Bronzovou pozici vybojoval CDS)Lord.Ghoust, o jedno místo za ním zaostal CDS)Gantrior. Finále bylo švédskou záležitostí, zvítězil v něm Qpad.datoby.

Výsledky BW turnaje na Dreamhacku:

Výsledky BW turnaje na Dreamhacku:1. místo: Qpad.datoby (Švédsko) - 13 000 SEK

Výsledky BW turnaje na Dreamhacku:1. místo: Qpad.datoby (Švédsko) - 13 000 SEK2. místo: Qpad.Zpux (Švédsko) - 6 000 SEK

3. místo: CDS)Lord.Ghoust (ČR) - 2 500 SEK

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám