Hlavní obsah

Internetoví zločinci mají volné ruce, firmy si neumějí chránit data

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle japonské firmy Hitachi přistupují společnosti velmi laxně k ochraně dat. Z průzkumu vyplynulo, že čtvrtina firem nemá zavedenu certifikovanou správu hesel a třetina nemá stanovena žádná pravidla pro mazání souborů.

Foto: Novinky
Článek

Zástupci Hitachi to uvedli na letošní konferenci InfoSecurity Europe, která se věnovala nejnovějším metodám ochrany informací. Těmi počítačové odvětví reaguje na útoky hackerů, virů a podvodníků. (Například v současnosti se při identifikaci uživatelů a správě přístupů k citlivým datům začíná využívat autentizace pomocí dvou klíčů).

Dodavatelé informačních systémů však nemohou nabízet tyto pokročilé bezpečnostní technologie. Mnoho organizací se totiž stále ještě potýká se základními problémy ochrany dat a pro moderní postupy prostě nejsou připraveny.

Podle průzkumu, který byl proveden v průběhu loňska, nemá téměř polovina (43 procent) dotazovaných společností zavedenu žádnou politiku pro zabezpečení dat na mobilních zařízeních, jako jsou telefony, notebooky a personální digitální asistenty. Více než  třetina podniků nemá ani závazná pravidla pro mazání dat.

Pro mnoho organizací je přitom uchovávání podrobností o zákaznících a historie kontaktů životně důležitou součástí jejich činnosti.

Jejich ochrana je proto na místě, soudí autoři studie, podle nichž tak nestačí pouze zabezpečit přístup k aplikacím a databázím, ale je třeba věnovat pozornost i uloženým souborům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám