Hlavní obsah

Hitachi a Panasonic chtějí trh zaplavit TV s uhlopříčkou až 262 cm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti Hitachi a Panasonic se dohodly na posílení spolupráce při vývoji plazmových televizorů. Podle uzavřené dohody se budou obě společnosti vzájemně zásobovat 85" a 103" plazmovými panely (ploché obrazovky s uhlopříčkou 215, resp. 262 cm).

Článek

Hitachi a Panasonic se na rozsáhlé spolupráci v oblasti plazmových televizorů dohodly již v únoru 2005. Nová smlouva je zaměřena na posílení tohoto partnerství a zároveň na prohloubení spolupráce při vzájemných dodávkách 103 a 85palcových plazmových panelů.

Podle obou firem totiž přechod na vysílání ve vysokém rozlišení HD a digitální vysílání vede k rapidnímu nárůstu tržního podílu plochých televizorů.

:. Panasonic vyrábí obří plazmy v závodě v japonském Amagasaki.

Ploché televizory se navíc stávají klíčovým zařízením v oblasti jak televizního vysílání, tak telekomunikace, a v souvislosti s touto novou rolí roste i počet aplikací pro tyto televizory. Proto společnosti očekávají výrazný růst prodejů velkých plochých panelů.

Nicméně aby bylo možné se vyrovnat s klesajícími cenami na trhu, chtějí obě firmy úzkou spoluprací snížit výrobní náklady a zlepšit efektivitu vývoje. 

Panasonic proto začne v roce 2007 dodávat Hitachi své 103palcové plazmové panely. Hitachi bude oplátkou o rok později dodávat Panasonicu své 85palcové plazmové panely.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám