Hlavní obsah

Internet pomáhá hledat ztracenou dívenku

Novinky, adr

Od 3. května je v Portugalsku pohřešovaná čtyřletá Madeleine McCannová z Velké Británie. Policie po ní nadále marně pátrá, ani výslech podezřelého muže ze sousedství zatím nepomohl zjistit stopy vedoucí k jejímu nalezení. Dívčini rodiče podporovaní řadou britských celebrit se však nevzdávají, zůstávají v Portugalsku, kde vylepují plakáty. Založili také webovou stránku, kterou do pátku 18. května navštívilo asi 55 miliónů lidí.

Článek

Operátoři skotské IT společnosti, která stránku spravuje, jsou udiveni množstvím přístupů na web www.findmadeleine.com. Zaměstnanci firmy dodali, že jen ve čtvrtek od 10. do 16. hodiny zaznamenala stránka 10 miliónů přístupů.

"Náš server spadl, do pěti minut jsme jej však opět nahodili," podotkl šéf Infohostu Calum MacRae, na jejíž serverech má findmadeleine.com domov.

Přibližně 7500 lidí na tomto webu do pátku zanechalo vzkaz pro rodiče Madeleine. Zprávy přicházejí z celého světa. Na stránce nalezneme vzkazy nejen z Evropy, ale také ze Spojených států či Austrálie.

Webová stránka, která má pomoci nalézt ztracené dítě, byla založena 9. května s doménou www.bringmadeleinehome.com. Minulý týden ve středu byl její název upraven na www.findmadeleine.com.

Marné pátrání

Dcera Kate a Gerryho MacCannových se ztratila 3. května z pronajaté villy, zatímco byli její rodiče kousek od ní v restauraci. Nechali ji doma spolu se dvěma mladšími sourozenci.

Portugalská policie po ní marně pátrá. Nějakou dobu už zvažovala, že ji unesl gang obchodníků s dětmi, minulý týden se ale opět zaměřila na okolí místa činu a prohledala vilu v sousedství. [celá zpráva]

Právě třiatřicetiletý Robert Murat, který v ní žije, je zatím jediným podezřelým. V noci, kdy se dívka ztratila, měl několik podezřelých telefonických hovorů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám