Hlavní obsah

On-line hry: Česká ESWC kvalifikace letos bude

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním z významných světových turnajů je Electronic Sports World Cup, kterého se účastní hráči z více než 50 zemí světa. Dlouho nebylo známo, jestli se uskuteční kvalifikace i v ČR, dnes už ano. Kromě toho najdete v článku další informace z domova i ze světa včetně české WCG FIFA kvalifikace anebo výsledku utkání ČR - Rusko.

Článek

Novinky z domova

  • Turnaj Electronic Sports World Cup (ESWC) je jedním z nejvýznamnějších na světě, jeho finále se koná vždy začátkem prázdnin ve Francii. Čeští hráči ale doposud nevěděli, jestli se budou moci do turnaje kvalifikovat anebo ne. Dnes však portál united-games.cz oznámil, že bude kvalifikaci pořádat, podrobné informace se veřejnost dozví v dnešním pořadu United-Games na televizi PG24.
  • Třetí letošní mezihernový turnaj ve hře Counter-Strike: Source se uskutečnil o víkendu v hernách sítě PG Cyber Café, nenechali si jej ujít ani týmy české a slovenské špičky. Do finále se propracoval nedávno "zrekonstruovaný" tým nEophyte, nestačil v něm ale na konkurenční Defiance, kteří vyhráli nejtěsnějším rozdílem 16:14. O tomto víkendu mají v hernách PGCC sraz příznivci W3: DotA a Call of Duty.
  • Čeští reprezentanti ve hře Warcraft III bojují o postup ze základní skupiny v rámci turnaje European Nations Championship, jejich třetím soupeřem byl silný tým Ruska. Zázraky se bohužel nedějí, a tak po drtivé porážce 0:4 existuje již jen malá šance na to, že se český tým vměstná na některou ze tří postupových příček. Oživit tyto naděje bude moci za 14 dnů v utkání s Dánskem.
  • Multiherní klan NecroRaisers působí na domácí scéně od roku 1997, v současné době pod hlavičkou NR působí čtyři herní sekce. NR ale mají vyšší ambice než jen dobře hrát - v tomto týdnu totiž spustili nový web NecroRaisers, který by měl přinášet i novinky z okolního herního světa, nejen o NR. Na webu bychom tak měli nacházet pravidelně updatované novinky a články, dema, configy apod., nechybí ani informace o sponzorech týmu.

Counter-Strike: Source mezihernový turnaj 3/07.

Foto: www.pgcc.cz

Novinky ze světa

  • Týmová liga WC3L má za sebou kompletní zápasy ve skupinách, nyní se bojuje o postup na LAN finále a také o udržení v elitní divizi. Mousesports, ex-tým elitního českého hráče Giacoma v souboji s evropskou divizí World Elite neuspěl a po loňské účasti ve finále bude tentokrát rád za obhájení pozic v soutěži.
  • Konkurencí WC3L bude nová čínská Warcraft III liga určená týmům, Replays.net Team Battle (RTB). Půjde v ní o velmi slušných 5000 euro, přihlášeny jsou týmy jako wNv, World Elite či Mousesports. Drtivá většina účastníků je z Číny, velké finále se uskuteční tamtéž 26. srpna.
  • Elitní světový Counter-Strike tým SK Gaming se po odchodu dvou hráčů ocitl pouze ve čtyřech, což před nadcházející ESWC kvalifikací není nic příjemného. Pro tento turnaj se ale tým dohodl s ex-členem 4Kings Redem, jestli bude Red pokračovat v dresu SK i po turnaji, zatím není známo. Je ale možné, že se vše bude odvíjet od dosaženého výsledku.
  • Již o tomto víkendu se v Jižní Koreji uskuteční Blizzard WorldWide Invitational, akce věnovaná všem dosavadní hrámi Blizzardu spojená s turnajem pro pozvané světové hráče. Výsledky turnajů budou zajímavé, mnohem zajímavější je ale odpočet na stránkách Blizzardu, který ohlašuje novou připravovanou hru. Bude to Starcraft 2? Warcraft 4? Nebo snad Diablo 3? Uvidíme už o víkendu.

Momentka z loňského turnaje Blizzard WorldWide Invitational.

Foto: www.gotfrag.com

CPL Italy - pohřeb úspěšného pořadatele turnajů

Organizace Cyberathlete Professional League (CPL) pořádá významné turnaje již více než 10 let, jejich CPL Summer a CPL Winter byly svého času nejsledovanější na světě. Časy se ale mění a CPL s nástupem nových pořadatelů ztrácí dech. V roce 2005 se CPL vrhli na koncept CPL World Tour, špatná volba hry (Painkiller) ale předznamenala pozdější problémy. A jak to vypadá letos?

Špatně... Kvůli sponzorské smlouvě s vydavatelem her Sierra byly jako soutěžní hry zvoleny F.E.A.R. a World in Conflict (ten dokonce ještě nevyšel) - ani jedna z těchto her neoplývá početnou komunitou. Vše se v plné nahotě ukázalo na první turnaji v rámci seriálu CPL World Tour - CPL Italy.

Ve hře F.E.A.R. se jej zúčastnilo jen sedm hráčů, přitom ceny byly připraveny pro nejlepších osm. Pokud by se tedy na turnaj dostavil náhodný kolemjdoucí, mohl vydělat 500 dolarů... Ani v týmovce World in Conflict to nebylo o moc lepší - pouhé čtyři týmy (přesně obsazující dotované pozice) znamenají smutný rekord turnajů CPL. A kdo nakonec vyhrál?

CPL Italy - F.E.A.R.

CPL Italy - F.E.A.R.1. místo: vicious (Itálie) - 8000 dolarů

CPL Italy - F.E.A.R.1. místo: vicious (Itálie) - 8000 dolarů2. místo: tronic (Švédsko) - 5000 dolarů

3. místo: booms (Itálie) - 3000 dolarů

CPL Italy - World in Conflict

CPL Italy - World in Conflict1. místo: Dignitas (Velká Británie) - 9000 dolarů

CPL Italy - World in Conflict1. místo: Dignitas (Velká Británie) - 9000 dolarů2. místo: ToT.Razer (Evropa) - 6000 dolarů

3. místo: Schildkröten (Německo) - 3500 dolarů

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Polský CS tým dobyl Německo

Nejdůležitější evropskou progamingovou akcí počátečních měsíců roku 2007 byl bezesporu veletrh CeBIT a dva turnaje ESL Extreme Masters a Samsung Euro...

Výběr článků

Načítám