Hlavní obsah

On-line hry: Výsledky prvních českých WCG kvalifikací

Novinky, Michal Sztemon

Domácí kvalifikace na světovou herní olympiádu World Cyber Games se rozbíhá, známe vítěze prvních dvou kvalifikací, a to ve hrách Counter-Strike a Starcraft: Broodwar. Samozřejmě nechybějí ani další informace z české i světové profesionální herní scény.

Článek

Novinky z domova

  • Multiherní klan nEophyte opět hýbe herní scénou, tentokrát jde o Counter-Strike: Source. Po několika prohrách v poslední době se nEph rozhodli rozloučit s větší částí své CSS divize, na jejich místa přichází dvojice hráčů z týmu Magic Balloons (nedávného přemožitele nEph), poslední stálé místo v kádru je zatím volné. Cílem nEph je titul Mistrů ČR v počítačových hrách, v nové sestavě chtějí trénovat alespoň 4-5 hodin denně.
  • Přední český hráč Warcraft III ieS.Bonecracker uspěl v duelu pořádaném portálem eDuel.net, když dokázal přehrát ruského hráče WE.Roba v poměru 3:2. Jedná se o obdobu soutěže King of the Hill, vítěz bude obhajovat trůn proti vyzyvateli, kterého určí pořadatelé (možná Švéd MadFrog).
  • Zajímavý Counter-Strike a Call of Duty 2 LAN turnaj cZklan Trophy se blíží, organizátoři přichystali ceny v hodnotě přes 100 000 Kč. Registrace do turnaje byly prodlouženy až do 25. května, registrace jednoho týmu stojí 1750 Kč.
  • V mezihernovém LINKSYS.Call of Duty 2 turnaji konaném v hernách PG Cyber Café se tentokrát představily dva nejlepší domácí týmy nEophyte a eSuba, daly tak ale šanci ostatním. Vítězství a největší podíl z dotace 7500 Kč v hotovosti získal mixtým Prasatka, stříbro berou Faberi Bellatores.

Mezihernový LINSYS.Call of Duty 2 turnaj.

Foto: www.pgcc.cz

Novinky ze světa

  • Český Call of Duty 2 tým eSuba vyhrál silně obsazený online turnaj codQcup, jehož se zúčastnila podstatná část evropské špičky. Ve finálovém zápase eSuba porazila finský výběr Logitech, a to po výhrách 16:14 a 13:10. eSuba vyhrála řadu HW cen (sluchátka, podložky, chladiče) a také lístky na LAN akci ve Švédsku.
  • Multiherní klan Four Kings posiluje, jeho Warcraft III divize přijala předního britského hráče DeMuslima, který by měl doplnit stávající kádr. Prozatím se ale nezapojí do již rozběhnutých týmových soutěží, bude se koncentrovat především na individuální turnaje a kvalifikace světových soutěží WCG a ESWC.
  • I na špičkové úrovni se můžeme občas potkat s hráčem, který si chce k vítězství pomoci nedovoleně. Po několika předchozích problémech byl jeden z hráčů předního německého Counter-Strike týmu n!faculty - cuddy usvědčen z cheatingu, celý tým byl vyloučen z probíhající ESL Pro Series.
  • Jeden z nejlepších dívčích CS týmů světa Les Seules znovu vítá ve svých řadách zakládající členku Sofii Sandager, která před dvěma roky z týmu odešla. Nyní je ale potřeba doplnit soupisku před nadcházející kvalifikací na turnaj ESWC, a tak je jasné, že kvalitní posilu v Les Seules uvítají s otevřenou náručí.

Les Seules na nedávném turnaji SHG Open v Dánsku.

Foto: www.seules.net

Česká kvalifikace WCG 2007 - CS a BW

Turnaj World Cyber Games je herní obdobou klasické sportovní olympiády, koná se každoročně již sedm let. Ani letos na jeho finále v americkém Seattlu nebudou chybět čeští hráči, nejdříve si ale musí postup vybojovat v domácí kvalifikaci. Tu pořádá společnost ProGamers, první dva turnaje byly odehrány o víkendu v hernách sítě PG Cyber Café.

Favoritem Counter-Strike kvalifikace je bezesporu zkušený tým nEophyte, hned v prvním turnaji ale tito hráči našli přemožitele. Nejlepší pozici před nadcházejícími kvalifikacemi si totiž v mezihernovém PGCC turnaji vybojovali Faberi Bellatores, kteří ve finálovém zápase jasně přestříleli inteRaction. Již zmiňovaní nEophyte se musí spokojit se třetím místem z prvního turnaje. Týmům byly přiděleny WCG body za první kvalifikaci, po poslední z nich si nejlepších osm klanů zajistí postup na české národní finále.

Výsledky WCG2007 kvalifikace - CS

Výsledky WCG2007 kvalifikace - CS1. místo: Faberi Bellatores

Výsledky WCG2007 kvalifikace - CS1. místo: Faberi Bellatores2. místo: inteRaction

3. místo: nEophyte

Druhá víkendová WCG kvalifikace byla hrána ve strategické hře Starcraft: Broodwar, i toto klání se konalo formou mezihernového turnaje v hernách PGCC. Nechyběli favorité na celkové vítězství, loňský titul obhajuje CDS)Dark_Caleb. Ani tomu se však příliš nedařilo a vypadl už ve čtvrtfinále. Mnohem lépe si vedli jeho klanoví kolegové PredY a Crow, kteří si to ve velkém finále rozdali o vítězství. Lépe připraven byl tentokrát CDS)Crow a po vítězství 2:0 má nejlepší výchozí pozici před dalším průběhem kvalifikace.

Výsledky WCG2007 kvalifikace - BW

Výsledky WCG2007 kvalifikace - BW1. místo: CDS)Crow

Výsledky WCG2007 kvalifikace - BW1. místo: CDS)Crow2. místo: CDS)PredY

3. místo: CDS)Lord.Ghoust

V české WCG kvalifikaci se letos soutěží v 10 hrách, takřka každý víkend až do národního finále koncem srpna se tak odehraje nějaká část kvalifikace. Nejbližší příležitost k zisku WCG bodů mají hráči hry FIFA 07, a to v neděli 13. května.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: ProGamers online ligy startují

Příznivci Mistrovství ČR v počítačových hrách se dočkali, konečně startují online soutěže - ProGamers online ligy. V každé sezóně budou hráči soupeřit o 100...

On-line hry: Polský CS tým dobyl Německo

Nejdůležitější evropskou progamingovou akcí počátečních měsíců roku 2007 byl bezesporu veletrh CeBIT a dva turnaje ESL Extreme Masters a Samsung Euro...

Výběr článků

Načítám