Hlavní obsah

První internetové zpravodajské vysílání

– PARDUBICE / HRADEC KRÁLOVÉ

První internetové zpravodajské vysílání odstartovala v pondělí 20. ledna východočeská televize www.tv-internet.cz. Po tříměsíčním zkušebním provozu už hodlá v modulech Pardubický a Královéhradecký report uživatelům internetové sítě přinášet plnohodnotné zpravodajství z východočeského regionu.

Foto: HZS MSK

Hasiči běželi na Pustevny

Článek

Podle ředitele internetové televize Oldřicha Bíly tím však projekt regionálního zpravodajství na "síti sítí" nekončí, neboť do něj hodlá zapojit i další televizní studia v ČR. "Jsme připraveni a naše některá jednání k tomu směřují, rozšířit projekt na celé území České republiky a v další fázi i na Slovensko," řekl Bíla.

Jak doplnil vedoucí technického úseku Ladislav Válek, návštěvníci bezplatných stránek internetové televize si mohou vybírat ke sledování jednotlivé reportáže a šetřit tak čas. Kdo si nestihl přehrát aktuální příspěvky, najde je v archivu. "Naše zpravodajství přehraje každý trošku normální počítač, pro lepší kvalitu je u nás ke stažení i Windows media player 9. K přehrání však nabízíme i starší verze," řekl Válek.

Ředitel televize Bíla si váží toho, že už během zkušebního provozu přišly na adresu studia ohlasy i ze vzdáleného zahraničí. "Napsala nám jistá dáma z Kalifornie, Královéhradecká rodačka , která emigrovala před desítkami let do Spojených států, že s radostí sleduje v obraze i zvuku novinky o svém rodném městě. Právě v tom je naše budoucnost," řekl Bíla.

Podle něj bude tv-internet.cz svoji existenci oznamovat dalším divákům v zahraničí prostřednictvím českých ambasád a zastoupení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám