Hlavní obsah

Třináctiletá dívka mistryní, píše 8000 SMS měsíčně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Třináctiletá dívka, která měsíčně pošle na 8000 textových zpráv, byla ve Spojených státech korunována šampionkou v rychlostním bezchybném psaní sms. Za první místo v této soutěži si dívka odnesla 12 500 dolarů, tedy 259 000 korun.

Článek

Morgan Pozgarová z Claysburgu v americkém státě Pensylvánie tvrdí, že denně posílá asi 260 zpráv, tedy přibližně jednu každých pět minut. Adresáty jsou prý její přátelé, uvedl server Ananova.

Titul získala díky tomu, že nejrychleji bezchybně napsala na svém mobilním telefonu text "Supercalifragilisticexpialidoucious!". K němu poté, co porazila 250 protivníků, dostala i výše zmíněnou odměnu.

V semifinále porazila 23letého inženýra Michaela Ngyena, který poté prohlásil: "Prostě jsem nebyl dost rychlý, takže mě porazila náctiletá holka, znáte to." Ve finále se zdálo, že Pozgarová odejde poražena - jedenadvacetiletá Eli Tiroshová totiž odložila mobil jako první, avšak ukázalo se, že udělala chybu.

Třináctiletá dívka za tarif, který ji dovoluje neomezeně posílat SMS, platí v přepočtu 200 korun. Výhru chce mladá soutěžící utratit za nákupy na Manhattanu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám