Hlavní obsah

On-line hry: ProGamers online ligy startují

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příznivci Mistrovství ČR v počítačových hrách se dočkali, konečně startují online soutěže - ProGamers online ligy. V každé sezóně budou hráči soupeřit o 100 000 Kč, ti nejlepší si zajistí postup na Invex. Světové dění se točí kolem veletrhu CeBIT, kde se konají finálové turnaje dvou soutěží - SEC a ESL Extreme Masters.

Článek

Novinky z domova

  • Vítězem třetího letošního mezihernového turnaje ve hře Call of Duty 2 se stal tým inteRaction, když ve finále přehrál konkurenční eSubu v poměru 11:6. Do heren sítě PG Cyber Café se sjelo celkem 33 týmů, hrálo se o slušných 7500 Kč v hotovosti a 150 volných hodin.
  • Adminský funny CS turnaj za účasti předních českých a slovenských herních portálů pořádaný United-Games.cz dospěl do play-off. Tam prozatím dominují slovenští e-sports.sk, kteří vyhráli již ve dvou zápasech a mají jisté nejhůř druhé místo.
  • Domácí exhibiční soutěž Starcraft Pro-Liga má za sebou první sezónu (vyhrál CDS)PredY) a po ní následuje sezóna druhá. Do té ale admin Jump přichystal několik změn, tou nejviditelnější je změna názvu ligy na světověji znějící ProGamers StarLeague. Těšit se určitě můžete na přenosy na televizi PG24, kvalifikace začínají už v sobotu 17. března.

Mezihernový CoD2 turnaj v hernách PG Cyber Café.

Foto: www.pgcc.cz

Novinky ze světa

  • Po loňském úspěšném vstupu na scénu plánují pořadatelé World Series of Video Games (WSVG) pokračovat v nastoupené cestě i v roce 2007. V pěti LAN turnajích po celém světě se hráči budou kvalifikovat na finále, celkem se bude hrát o 750 000 dolarů. Seznam hraných her zatím zveřejněn nebyl, půjde ale o dvě hry na PC (nejspíš CS a W3) a dvě konzolovky.
  • Další právní spor nejspíš vyplyne z porušení hráčské smlouvy, tentokrát se odehraje ve Švédsku. Hráč Johan "face" Klasson měl podepsanou profi smlouvu s týmem Begrip, na odstupné ve výši 6500 euro jeho nový zaměstnavatel NiP nepřistoupil.
  • Organizátoři turnaje World Cyber Games stále udržují hráče v napětí - původně vydaný seznam her byl v tomto týdnu doplněn a hráči se můžou těšit na kulečník Carom 3D a na novou verzi Tony Hawk's Project 8. Zda na WCG do Seattlu pojedou i čeští hráči, prozatím není známo.
  • Mód Warcraft III DotA si získává stále větší popularitu, své DotA divize vytvářejí renomované světové multiklany (a to nejen z hráčů ostatních sekcí...). U amerického týmu compLexity jsou ještě o krůček dál - už prožili odchod hráčů i nábor nováčků, nyní je tento první sponzorovaný americký DotA tým zase připraven bojovat.

WSVG 2006 - finále v New Yorku.

Foto: www.gotfrag.com

ProGamers online ligy - soutěže o 100 000 Kč v hotovosti

Nejvýznamnější dlouhodobou akcí na domácí scéně je nepochybně Mistrovství České republiky v počítačových hrách, jeho online část - ProGamers online ligy, odstartuje počátkem dubna. Již teď se ale hráči můžou registrovat do devíti soutěží, celkem se hraje o 100 000 Kč v hotovosti. Finále lig budou odehrána na LANu v některé z heren sítě PG Cyber Café, úspěšným účastníkům budou připsány ČMSP body nutné k postupu na InvexCup. A jaké ligy byly letos vypsány?

  • AMD Counter-Strike 1.6 liga
  • Kingston CS: Source liga
  • PG Call of Duty 2 liga
  • Linksys Enemy Territory liga
  • PG FIFA 07 liga
  • Radiokomunikace NHL 07 liga
  • LYNX SC: Broodwar liga
  • ATI Warcraft III liga
  • PG Warcraft III DotA liga

Registrace probíhají až do 22. března, soutěže samotné pak startují 2. dubna.

Finále dvou evropských turnajů na CeBITu

Německý veletrh světového významu CeBIT v Hannoveru zná asi každý příznivce počítačů, v posledních letech se mu dostává pozornosti i od fanoušků profesionálního hraní. Právě na CeBITu se totiž odehrávají finále dvou významných soutěží - Samsung Euro Championship (evropská odnož WCG) a nově také ESL Extreme Masters. Zatímco v SEC jde spíše o prestiž v rámci "národních" soubojů (a také o 57 000 euro), ESL Extreme Masters je jednou z nejlépe dotovanou soutěží na starém kontinentu a vítězové si přijdou na 160 000 euro.

Turnaj SEC je určen pro hráče šesti her (CS, W3, FIFA, NFS, DoA4, PGR3) a těží zejména ze svého napojení na WCG. V Hannoveru se tak potkávají většinou loňští WCG reprezentanti jednotlivých evropských zemí a jde o jakési WCG v malém. Asi nemá smysl zdůrazňovat, že konkurence je značná, již zmíněná WCG pravidla ji ale trochu rozmělňují, neboť z jedné země se může účastnit pouze jeden účastník.

Turnaj ESL Extreme Masters je jiný, neboť navazuje na několikaměsíční online snažení hráčů Counter-Strike a Warcraftu III. Na CeBITu tak hrají pouze ti nejlepší (8 CS týmů a 8 hráčů W3), ale každý posun o příčku výše může znamenat výrazný finanční zisk. Základní skupin Extreme Masters se účastnili i čeští hráči Giacomo a Hum4nic, ale nedokázali si účast na LAN finále vybojovat.

Na hráče nečeká žádné brutální kvantum zápasů, a tak někteří stíhají odehrát obě soutěže. Prozatím máme za sebou několik prvních zápasů, to nejdůležitější je ale teprve před námi a konečné výsledky okomentuji až příští týden.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Nejlepší hráči roku 2006

V průběhu roku 2006 byla odehrána řada významných turnajů. Kdo zanechal nejlepší dojem a stane se nejlepším hráčem roku ve své kategorii? To se snaží zjistit...

Výběr článků

Načítám