Hlavní obsah

On-line hry: Reklamy v Counter-Striku nyní naplno

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V uplynulých týdnech společnost Valve oznámila, že testuje nový způsob zobrazování reklamy přímo ve hře Counter-Strike 1.6. Týden se sešel s týdnem a nyní již je vše uvedeno do plného provozu. Co na to hráči? Pomůže to hře? Nejen to se dozvíte v dnešním článku ze světa online her.

Článek

Novinky z domova

  • Český ENC reprezentační tým ve hře Counter-Strike 1.6 má za sebou podařený start do letošního ročníku soutěže. V 1. kole kvalifikace naši zvítězili nad Portugalskem 2:1 na mapy a postupují do dalšího kola kvalifikace, které ještě nebylo rozlosováno. Pokud si chtějí Češi zahrát v základních skupinách ENC, musí ale ještě dvakrát vyhrát nad papírově silnějšími týmy.
  • V prvním letošním mezihernovém turnaji Radiokomunikace.NHL 07 v hernách sítě PG Cyber Café se nejvíce dařilo hráčům klanu eSuba, kteří vybojovali první dvě místa. Zvítězil BuRgin, když přehrál J@kubaM v poměru 7:4, celkem se v turnaji hrálo o 4500 Kč a také o body do hodnocení ČMSP.
  • České Call of Duty 2 týmy eSuba a inteRaction si zahrají na mezinárodní LAN party Crossfire #2 v holandském Enschede, když inteRaction byli přímo pozváni do hlavní soutěže a eSuba si účast vybojovala hladkým vítězstvím nad Takecare z Francie. Na Crossfire #2 se bude hrát o 6000 euro, turnaj se uskuteční v polovině dubna.
  • Progamingová televize PG24 nyní vysílá z rozšířeného televizního studia, pro diváky si tvůrci přichystali hned dva nové živé pořady. V prvním z nich, "Hard to be sharp!", si moderátor sharp zve hosty převážně z Counter-Striku a Warcraftu a komentuje jejich odehrané zápasy. Druhým pořadem je pak "Show of celebrities" s moderátorem Algidou, který je zaměřený na nejlepší hráče ze všech oblastí progamingu.

Mezihernový turnaj Radiokomunikace NHL 07.

Foto: www.pgcc.cz

Novinky ze světa

  • Jak jste se již dozvěděli v titulku, společnost Valve zapnula ostrý provoz zobrazování reklam ve hře Counter-Strike 1.6, prozatím na mapách dust2 a aztec a také v tabulce skóre, ale to se může změnit. Že by přece jen Valve záleželo i na starší verzi CS 1.6? Uvidíme, každopádně hráčům se reklamy příliš nelíbí, již vznikly první petice a jsou dostupné metody na odstranění reklam.
  • Firma Blizzard se o své ovečky, hráče jimi vytvořených her, stará trochu jinak. Třetí ročník turnaje Blizzard Worldwide Invitational se uskuteční v květnu v jihokorejském Soulu, pozváni budou top hráči Warcrafta III a Starcrafta z celého světa. Kromě dalších akcí a turnajů se můžeme těšit i na World of Warcraft Arena Tournament.
  • Letošní turnaj World Cyber Games se uskuteční až v říjnu v americkém Seattlu, ale pořadatelé již mají jasno o příštím ročníku. Ten se bude konat v listopadu 2008 na výstavišti v německém Kolíně nad Rýnem, očekává se účast až 20 000 diváků.
  • Žebříček Counter-Strike klanů ZoneRank stále funguje a přispívá týmům 10 000 dolarů měsíčně do rozpočtů. Nejlepším klanem pro březen 2007 jsou dle mínění ZoneRank Švédové Fnatic před polským klanem Pentagram a MiBR z Brazílie. Žádný český tým se v žebříčku neobjevuje a asi ještě chvíli potrvá, než se objeví.

Reklama na hru Team Fortress 2 ve hře Counter-Strike 1.6

Zdroj: www.progamers.cz

Turnajové hry pro World Cyber Games 2007

Světový turnaj World Cyber Games asi zná každý, kdo ví něco o progamingu. Herní obdoba olympiády se koná každý rok, po několika úvodních korejských ročnících nyní putuje WCG po světě. V loňském roce se WCG uskutečnilo přímo na okruhu Formule 1 v italské Monze, pro letošní rok bylo vybráno americké město Seattle.

Termín konání byl stanoven na 4.-7. října 2007, již teď je jistá účast hráčů z více než 70 zemí světa. Budou mezi nimi i soutěžící z České republiky? O tom není prozatím rozhodnuto, pořadatelé nepříliš úspěšné loňské kvalifikace ze společnosti Allstar Entertainment se totiž rozhodli už letos domácí kvalifikaci nepořádat.

Ale zpět k finále WCG, které vždy překvapovalo výběrem her, na což dopláceli zejména hráči Counter-Striku. Své jisté měli snad jen hráči Warcraftu III a Starcraft: Broodwaru, velké naděje si dělali i příznivci fotbálku FIFA. A jak to dopadlo?

Vybrané hry pro WCG 2007:

  • Starcraft: Broodwar (PC)
  • Warcraft III: The Frozen Throne (PC)
  • Half-Life: Counter-Strike (PC)
  • Command Conquer Tiberium Wars (PC)
  • Age of Empires III: The WarChiefs (PC)
  • FIFA Soccer 07 (PC)
  • Need For Speed Carbon (PC)
  • Gears of War (Xbox 360)
  • Dead or Alive 4 (Xbox 360)
  • Project Gotham Racing 3 (Xbox 360)

Pořadatelé se zřejmě shlédli ve strategiích, hned 4 hry jsou totiž tohoto žánru, a to včetně právě vycházejícího nového dílu CC. Counter-Strike hráči si zahrají verzi 1.6, mezi soutěžními hrami najdeme i NFS: Carbon. U nás méně populární jsou souboje v konzolových hrách, kromě dvou her z loňského turnaje (DoA 4 a PGR 3) zde nově najdeme Gears of War.

Do finále WCG 2007 zbývá ještě 7 měsíců času, ale první kvalifikace (např. v USA) se již rozbíhají.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Nejlepší hráči roku 2006

V průběhu roku 2006 byla odehrána řada významných turnajů. Kdo zanechal nejlepší dojem a stane se nejlepším hráčem roku ve své kategorii? To se snaží zjistit...

Výběr článků

Načítám