Hlavní obsah

V kině se má promítat přes družice a internet

Právo, fer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Dvě velké hollywoodské společnosti, Universal a Warner Bros., připravují společně s firmou Digital Cinema Implementation Partners způsob, jak promítat v kinosálech filmy pomocí družic a internetu. Nový digitální systém by měl umožnit majitelům multiplexů, aby pouštěli filmy, o něž je mimořádný zájem, v libovolném počtu sálů, a to bez potřeby namnožit je na fyzicky existující filmové pásy či pevné disky.

Článek

Navíc by tento systém měl umožnit pořádání uměleckých festivalů v oblastech, kde o ně projeví zájem jen početně velmi omezená skupinka nadšenců - odpadly by totiž výdaje s pořizováním kopií a jejich dopravou.

Jak věří autoři nové technologie, by se přímým vysíláním zakódovaných programů do kin zmenšil počet lidí, jimž snímek projde rukama, a tím by se snížilo riziko jeho pirátského kopírování.

Představitelé firem se vyhýbají předpovědím, kdy by se mohl celý projekt rozběhnout na komerční úrovni, očekávají však, že zkušebně by mohl být uveden do života ještě do konce letošního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám