Hlavní obsah

Mobilní doména .mobi zlevnila o stokorunu na 700 Kč

– PRAHA

Registrace internetových domén pro mobilní internetové stránky s koncovkou .mobi v tuzemsku od jejich podzimního uvedení na trh zlevnila zhruba o stokorunu na 700 korun. Za tuto cenu začala dvouletou registraci nabízet společnost Explorer. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Článek

Jako první začala loni v říjnu na českém trhu domény .mobi registrovat společnost Active24 za cenu 797 korun na dva roky. Doména .mobi byla uvedena do provozu v květnu 2006 a spravuje ji sdružení dotMobi, jehož členy jsou mimo jiné společnosti Nokia, Ericsson, Samsung, T-Mobile, Vodafone, Telefónica, Google, Microsoft a další.

Doména je určena pro prezentace, které jsou pro mobilní zařízení optimalizovány. Vlastní mobilní doménu již mají například velké portály či služby, jako je Google, MSN nebo Business Week.

Některé lukrativní názvy s koncovkou .mobi se do volné registrace vůbec nedostaly a dají se získat jen v doménových aukcích. V první aukci, která proběhla koncem října a nabídla celkem deset domén, byla nejlépe vydražena doména flowers.mobi za 200 000 dolarů.

V ČR je v současnosti registrováno kolem 290 000 domén s národní koncovkou .cz. Další desítky tisíc uživatelů mají zaregistrované domény s koncovkami .eu či .com.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám