Hlavní obsah

Piráti uvolnili ke stažení první kopii HD DVD filmu

Novinky, adr

Není tomu tak dávno, co se na internetu objevil návod, jak zálohovat obsah filmového HD DVD nosiče. Právě toho nosiče, o němž jeho tvůrci tvrdili, že je "nezkopírovatelný". Netrvalo dlouho a na internetu se objevil první HD DVD titul, který si může kdokoliv s rychlým připojením stáhnout.

Článek

Závěrem minulého roku začal sítí kolovat návod, kterak dostat data z optického disku nové generace standardu HD DVD. [celá zpráva]

Program BackupHDDVD dovoluje rozkódovat AACS klíč, který chrání data na nosiči před zkopírováním, takže lze jeho obsah zálohovat na pevný disk a následně přehrát přes vhodný softwarový přehrávač, například přes PowerDVD.

AACS klíč v současnosti chrání před zkopírováním nejen HD DVD nosiče, ale také Blu-ray disky.

Serenity je venku, další za rohem

Vůbec prvním HD DVD titulem, který se ve středu objevil na internetu, se stalo sci-fi dílo Serenity. Ovšem nesmíme zapomenout, že se jedná o HD DVD rip. Jeho datová "mohutnost" je proto značná. Soubor uvolněný ke stažení má velikost 19,6 GB.

Serenity je "nabízena" ve formátu EVO, s plným HDTV rozlišením a 5.1 zvukem.

:. Takto snadno lze zkopírovat obsah z údajně "neprolomitelného" HD DVD média.

Dalšími HD DVD plody programu BackupHDDVD, které se v brzké době objeví na síti, mají být tituly Batmans Begins, The Chronicles of Riddick nebo 12 Monkeys a King Kong. Velikost těchto filmů se má pohybovat do 25 GB.

Doba stahování nejednoho odradí

Doba stahování takto velkých souborů se i s rychlým připojením k internetu může vyšplhat na několik dnů. Nehledě na to, že je řada uživatelů limitována množstvím dat, které mohou měsíčně stáhnout.

"Nechci se mýlit, ale koupit HD DVD video je jednodušší a rychlejší," uvedl návštěvník jednoho z webových fór s tím, že si přinejhorším HD DVD titul půjčí za poplatek, než aby jej pracně a dlouze stahoval ze sítě.

Anketa

Je pro vás výhodnější stáhnout si pirátskou verzi HD DVD titulu ze sítě nebo si dílo zapůjčit či koupit?
Určitě stáhnout
81,1 %
Zakoupit či zapůjčit
18,9 %
Celkem hlasovalo 9800 čtenářů.

Blu-ray vs HD-DVD

Blu-ray - 25GB v jedné vrstvě

Blu-ray disk dovoluje nahrát přes dvě hodiny HDTV záznamu nebo více než 13 hodin SDTV (rozlišení 720 x 483 bodů) vysílání na jediný 25GB disk. Plány výrobců počítají s médiem, které nabídne kapacitu 50GB. O formát se primárně stará japonská Sony.

HD-DVD - 15GB v jedné vrstvě

HD-DVD byl standardizován organizací DVD Forum. Umí uložit až 15GB do jedné vrstvy, 30GB do dvou. O jeho vývoj pečují společnosti NEC, Toshiba a Microsoft.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám