Hlavní obsah

Poruchové zařízení opět vyřadilo část emailů na Seznamu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největšímu tuzemskému internetovému portálu Seznam.cz od sobotního večera opět nefungovala část e-mailových schránek. Výpadek postihl zhruba pětinu uživatelů, sdělila mluvčí Rita Gabrielová.

Článek

Seznam provozuje celkem pět miliónů e-mailových schránek. Stejně jako při posledních podobných problémech na začátku listopadu způsobilo potíže jedno z diskových polí od společnosti IBM. Ta se zavázala poruchové zařízení vyměnit za nové.

Od sobotního večera do neděle Seznam vrátil data a zprovoznil zhruba 300 000 schránek. Na opravách bude pracovat i celou noc na pondělí. Podle Gabrielové se Seznam za vzniklé potíže všem uživatelům už v sobotu večer omluvil. Dodala, že je možné, že lidé, kteří s e-mailem pracovali v době výpadku, o svá data nenávratně přijdou.

Podobné výpadky měl Seznam.cz i dříve, stejně jako například konkurenční Centrum.cz. Seznam.cz denně používá kolem dvou miliónů lidí. Seznam.cz chce problémům zamezit i budováním záložní serverovny, která je umístěna v objektu Telefóniky O2 ve Strašnicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám