Hlavní obsah

On-line hry: Rozhovor s českým profi-hráčem, hraní jej živí

Novinky, Michal Sztemon

Dlouhou dobu byl Giacomo, jeden z mála domácích plně profesionálních hráčů, spojován s AMD Cyber Teamem. To se nyní mění a pokud chcete vědět, jaké barvy bude hájit nyní, přečtěte si rozhovor s ním. Nechybějí ani další novinky z domácí i zahraniční scény, například o konci CS divize nEophyte.

Článek

Rozhovor s Giacomem - českým top hráčem

Zřejmě nejdůležitější událostí týdne byl odchod dvou špičkových českých hráčů - Michaela "Giacomo" Hladíka a Davida "Dark_Caleba" Kučery z AMD Cyber Teamu. ACT na svých stránkách uvedli, že se tak stalo z důvodu vysoké finanční náročnosti na sponzoring. Co si o tom myslí nejlepší český hráč - Giacomo?

Jak bys zhodnotil své působení v barvách AMD Cyber Teamu?

Byl jsem v ACT celkem spokojený. Působil jsem zde kolem dvou let a za tu dobu jsem s tagem ACT procestoval "půlku" světa, takže se musí uznat, že jsem měl v Cyber Teamu dobre zázemí a neměl jsem nikdy žádné problémy co se týká peněz, komunikace v týmu nebo něčeho jiného. Myslím si, že jsem AMD Cyber Teamu dělal po celou tu dobu dobrou reklamu a nikdy nedostal "vyhubováno" za špatné výsledky. Celkově bych své působení ohodnotil tak na dvojku a to jen kvůli tomu, že jsem na světové scéně neuhrál nikdy to, co jsem chtěl. Asi jsem si dával vysoké cíle, ale co už, snad bude lépe ; )

Jakých domácích herních úspěchů si nejvíce vážíš?

Jsou to hlavně tituly mistra ČR v letech 2003, 2005 a 2006. V roce 2004 jsem chvilkově obšťastnil Humanica, aby si do své "kariéry" mohl připsat taky titul mistra ČR :) Jinak v ČR moc úspěchů, kterých bych si opravdu vážil, nebylo. Snad ještě PG Challenge, kde jsem se několikrát umístil v první trojce a vítězství v mezihernových turnajích.

Už máš nabídky od jiných klanů?

Nabídku jsem žádnou nedostal, zůstal jsem v německém týmu mousesports, kde jsem působil jako host ještě v barvách ACT. Podepsal jsem zde smlouvu na pár měsíců a budu se snažit ještě něco uhrát v tomto týmu, kde mám podporu minimálně takovou, jako jsem měl v ACT.

Jaké turnaje tě v nejbližší době čekají?

Momentálně se nejvíce připravuji na velké finále WSVG v New Yorku, kam se chystám začátkem prosince. Tento víkend jedu odehrát do pražského klubu Mlejn české finále WGT a příští týden jedu do Švédska hrát Northrend finals, takže toho mám docela dost.

Myslíš si, že je možné se v ČR uživit pouze hraním her?

Byl jsem toho živým důkazem ;) Ale záleží na tom, kolika se člověk zúčastní turnajů a v kolika se mu podaří něco vyhrát. Já jsem byl poměrně úspěšný, takže mi součet výhry + pravidelný plat od ACT dal dohromady velmi přijatelnou výplatu. Jelikož ACT skončilo a nikdo jiný tu není schopen hráče sponzorovat tak jako ACT, tak od této chvíle dokážu říci, že by se tím hráč v českém týmu neuživil. Také ovšem záleží na tom, kolik kdo potřebuje peněz - někomu stačí málo a někdo zas potřebuje mnohem víc.

Díky za rozhovor.

Novinky z domova

  • Poměrně hodně úspěšný Counter-Strike tým nEophyte, který ve složení hitman, limp, Selby, shejen, zEro obsadil druhé místo na Finále Mistrovství ČR v počítačových hrách 2006, v tomto klanu končí. zEro bude nyní hrát v barvách SkyRiders, hitman, limp a Selby silně uvažují o konci herní kariéry.
  • V pražském klubu Mlejn se o víkendu uskuteční české finále World GameMasters Tournament, a to ve hrách Call of Duty 2, Counter-Strike: Source a Warcraft III. V každém turnaji půjde o finanční odměny i hardware od partnerů soutěže, pravidelné reportáže chystá portál GamePark.
  • V hernách PG Cyber Café se o víkendu uskutečnil další mezihernový turnaj, tentokrát LYNX Call of Duty 2. Do něj se přihlásilo 29 týmů, nejlepší formu ukázali Oversize, když ve finále porazili Cyber Globe v poměru 11:6 a odnesli si 2500 Kč v hotovosti a 25 volných hodin v PGCC.
  • Na konec listopadu a první polovinu prosince přichystal Českomoravský svaz progamingu další ze svých Mistrovství ČR základních a středních škol, a to ve hře Need For Speed: Carbon. Kromě pohárů a diplomů se bude hrát o originální hry, trička a čepice NFS Carbon, předchozího turnaje škol se zúčastnilo více než 1600 hráčů.

Finalisté předchozího Mistrovství ČR škol ve hře NFS: Most Wanted.

Foto: www.progamers.cz

Novinky ze světa

  • Polský Counter-Strike tým Pentagram (loňský vítěz českého turnaje AMD Euro Cyber Cup) se po dvou vítězstvích na WSVG London a WCG propracoval až na čelo prestižního žebříčku sestavovaného portálem GotFrag. Polákům dýchají na záda švédští NiP a Američané compLexity, žádný český ani slovenský tým v žebříčku body nezískal.
  • Světová W3: DotA scéna je na vzestupu, o němž svědčí stále větší počet multiklanů, které do svých řad přibírají zástupce této hry. Zatím posledním takovým týmem jsou Meet Your Makers, ti přivítali Team JOY složený ze Švédů, Němců a Dánů a slibují si od něj úspěch hned na prvním velkém turnaji - švédském Dreamhacku.
  • Britský CS tým 4Kings na své soupisce v průběhu 6 let "protočil" hezkou řádku hráčů, vždy však jedním z členů byl Marc Mangiacapra. Od tohoto týdne se to mění, Marc z klanu odešel, byl nahrazen švédským hráčem Red'em a v klanu už nezůstal ani jediný z pamětníků původního týmu.

Polský CS tým Pentagram v AMD Euro Cyber Cupu v Brně na Invexu.

Foto: www.progamers.cz

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Evropský pohár ClanBase je dohrán

Nejdůležitější akcí evropského profi hraní bylo v uplynulém týdnu finále EuroCupu pořádané portálem ClanBase v Dánsku. Kromě dobrého pocitu a renomé v Evropě...

Výběr článků

Načítám