Hlavní obsah

Změnou dodavatele elektřiny lze někdy výrazně ušetřit

Právo, pro

Změnou dodavatele elektrické energie lze někdy poměrně výrazně ušetřit. Například v Praze jde se spotřebou kolem 1000 kilowatthodin ušetřit změnou dodavatele několik stokorun ročně. Vyplývá to z průzkumu Práva.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Přechodem k EON Trend lze oproti PRE Komfort Klasik 24 uspořit asi 400 Kč za rok. Pár desítek korun ušetříte v Českých Budějovicích, pokud vyměníte E. ON Trend za Centropol D-Optimum 24 a v Ostravě zase několik stovek odchodem od ČEZ Comfort D-Standard k Bohemia Energy Home Standard 24.

Pokud je ale vaše spotřeba opravdu nízká, vyplatí se ČEZ Comfort D-Standard nebo E. ON Trend, kde měsíčně na stálých platbách ušetříte téměř 40 korun.

Až 700 korun mohou ročně ušetřit domácnosti, které ročně spotřebují kolem 2000 kilowatt. Na rozdíl od loňska se už u této spotřeby v žádném ze sledovaných míst nedostanete pod deset tisíc korun ročně.

V hlavním městě činí úspora kolem pěti stovek, a to v případě, že odejdete od PRE Komfort Klasik 24 k ČEZ Comfort D-Standard. Na severu Moravy se zase při této spotřebě vyplatí Bohemia Energy Home Standard 24, která oproti dominantnímu dodavateli ČEZ s Comfort D-Standard nabízí ceny asi o sedm stovek nižší. V jižních Čechách lze odchodem od E. ON Trend ušetřit maximálně stokoruny.

S vyšší spotřebou úspora roste

Nejvíce lze ušetřit při velkých spotřebách domácností v rodinných domech. Více než tisíc korun ročně lidé získají přechodem od ČEZ Comfort D-Standard k Bohemia Energy Home Standard 24 na severní Moravě.

Kolem šesti stovek získáte odchodem od PRE Komfort Klasik 24 a využitím nabídky Centropolu D-Optimum 24 v Praze, na jihu Čech zase odchodem od E. ON Trend k Centropolu D-Optimum 24 vyděláte ročně dvě stovky.

„Člověk si musí uvědomit, že levný dodavatel například v Praze může být v Českých Budějovicích drahý a naopak,“ upozorňuje finanční expert cenového srovnávače Sfinance.cz Martin Špaček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám