Hlavní obsah

Zastrašoval nás mocnými, tvrdí žena napálená podvodným stavbařem

Právo, Jindřich Ginter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řemeslník Václav K., přihlášený vychytrale k trvalému bydlišti na obecním úřadě nedaleko Kutné Hory, a nejspíš podvodník, který od lidí vybírá zálohy a rekonstrukce neudělá, je podle výpovědí čtenářů zastrašuje údajnými kontakty do nejmocnějších sfér.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Na podvodníka-stavebníka je stále policie krátká, ale věc vede jako otevřenou.

Článek

O tom, že hlavně senioři se stávají obětí těchto podvodů, jsme informovali v sobotu. Čtenářka má v ruce rozsudek soudu o exekuci na Václav K. ale exekutor jí tvrdí, že mu není co vzít.

„Pan K. se chlubil, že za ním stojí vlivné politické kruhy, a že pracoval pro místního advokáta Vladimíra P., který je prý příbuzný jednoho do nedávna ministra. Václav K. dával najevo, že pro tohoto advokáta měl působit jako fyzický vymahač dluhů, a že má přátele na soudech a policii. Tento advokát se mi pak skutečně ještě smál, že stejně nic nedostanu a ještě jim vše zaplatím,“ píše čtenářka Miloslava P. z Prahy.

Nezabral ani televizní pranýř

Napsala to i na ministerstvo vnitra či premiérovi Nečasovi, ochránci veřejných práv, státnímu zastupitelství. Na začátku letošního roku o věci informovala v publicistické reportáži televize. Nic se ale nestalo. Přitom svědků, kteří před Václavem K., varují a diví se, že není souzen, přibývá.

„Fakt, že se Václav K. přihlásil na náš portál, vnímáme jako úmyslný pokus zneužít naše dobré jméno a získat další nic netušící klienty. Spolupráci s panem K. a jeho firmou jsme ukončili. Pan K. nás po zablokování účtu 22. 11. 2011 žádal o okamžité vymazání z webu, čemuž nebylo vyhověno. Dluží serveru peníze,“ píše pod velkým heslem VAROVÁNÍ portál Nejřemeslníci.cz.

Podvedení o sobě většinou nevědí

„Zaplatili jsme 99 tisíc. Po panu Václavu K. jsme chtěli celkovou rekonstrukci panelákové koupelny a kuchyně. Nedodělal to, a pak už nebral ani telefon. Chtěli bychom se s někým spojit a dát hromadnou žalobu. Peníze nám to asi nevrátí, ale už to hraničí s kriminálem. Vesele podniká dál,“ píše na tomto webu další postižený.

Na jiných stránkách se objevuje další varování před tímto mužem, ovšem vystupujícím pod jinak nazvanou firmou. Václav K. zjevně spoléhá na to, že napálení lidé se nedokáží najít, spojit a postupovat jednotně.

„Po sobotním článku v Právu a na Novinkách.cz mne kontaktovali další postižení,“ napsala v pondělí Právu důchodkyně Miloslava P., která je případně pro další napálené kontaktní na emailu Milapes@seznam.cz.

Kriminálka vede živý spis

Podle informací Práva se případem stavebníka Václav K. začala před několika týdny opět zabývat kriminální policie. Sbírá informace od poškozených.

Policisté ale narážejí na mezery v zákoně, například, že když si od vás stavební firma vezme peníze na zálohu a použije je k jinému účelu, než k dané zakázce, není to ještě samo o sobě trestným činem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám