Hlavní obsah

Za zjištění zůstatku na účtu přes bankomat zaplatíte i 20 korun

Novinky, Barbora Buřínská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V 8. ročníku ankety serveru bankovnipoplatky.com o Nejabsurdnější bankovní poplatek s velkým náskokem vyhrál poplatek za zjištění zůstatku přes bankomat. U sedmi tuzemských bank musí klienti platit, pokud chtějí vědět, kolik peněz mají v dané chvíli k dispozici. Nejvíce - 20 korun - zaplatí klienti České spořitelny a GE Money Bank.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Klienti České spořitelny zaplatí 20 korun za zjištění zůstatku v bankomatech cizích bank.

Článek

V síti vlastních bankomatů umožňuje drtivá většina bank zjištění zůstatku zdarma. Výjimkou je pouze Komerční banka, která své klienty zkasíruje, pokud budou chtít zůstatek zjistit u bankomatů vlastní banky.

Zjištění stavu konta u bankomatu cizí banky již přijde na šest až dvacet korun klienty sedmi českých bank. Nejdražší je transakce v České spořitelně a GE Money Bank – obě shodně účtují 20 korun. Poplatek deset korun zaplatí klienti Komerční banky, o korunu méně, čili devět korun, si shodně účtují ČSOB, Fio banka a Poštovní spořitelna. LBBW má cenovou politiku u této transakce nastavenou na šest korun.

Výše poplatku za zjištění zůstatku účtu přes bankomat (v korunách)
BankaVlastní bankomatCizí bankomat
Air Bankzdarmazdarma
Citibankzdarmazdarma
Česká spořitelnazdarma20
ČSOBzdarma9
Equa banknemá vlastní bankomatyzdarma
Fio bankazdarma9
GE Money Bankzdarma20
Komerční banka2,5010
LBBW Banknemá vlastní bankomaty6
mBanknemá vlastní bankomatyzdarma
Poštovní spořtelnazdarma9
Raiffeisenbankzdarmazdarma
Sberbank (Volksbank)zdarmazdarma
UniCredit Bankzdarmazdarma
Zunozdarmazdarma
Zdroj: www.bankovnipoplatky.com

Zjištění zůstatku je dražší než výběr z bankomatu

To, že poplatek za zjištění zůstatku leží klientům v žaludku už několik let, dokazuje i jeho umístění v předchozích ročnících ankety. V loňském i předloňském ročníku skončil na 2. místě.

"Klientům jednoznačně vadí, že musejí platit i za zjištění stavu na svém účtu, a to často vyšší poplatek, než je samotný výběr z bankomatu, což je hotovostní operace, která je pro banky nejdražší," uvedl provozovatel serveru www.bankovnipoplatky.com Patrik Nacher.

Anketa

Zjišťujete zůstatky na svém účtu přes bankomat?
ano, pravidelně
24,7 %
jen výjimečně
23,1 %
ne
52,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 20813 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám