Hlavní obsah

Povánoční výprodeje začínají už o svátcích

První obchodní řetězce spustí povánoční výprodeje už ve čtvrtek na Štěpána, internetoví prodejci je ale nabízejí už od středy. Slevy dosáhnou několika desítek procent, někdy až tří čtvrtin ceny. Obchodníci do akcí zařadí elektroniku, zimní oblečení, obuv i sportovní zboží.

Foto: David W Cerny, Reuters

Pouliční muzikant hraje v centru Prahy před obchodem lákajícím na slevy.

Článek

Obchody se nesnaží jen zbavit zbylých zásob sezónního zboží, ale taky míří na lidi, kteří našli pod stromečkem peníze, což potvrzuje mluvčí Electro Worldu Jiří Čihák. „Povánoční akce koncipujeme i pro zákazníky, kteří dostali pod stromeček hotovost nebo pro nakupující, jež pořízení nové elektroniky odkládají až na povánoční období,” uvedl Čihák.

Bitva na síti

Internetové obchody spustily v rámci konkurenčního boje povánoční výprodeje jen několik hodin po rozbalení dárků. Mall.cz snižuje ceny tisíců položek, nejvyšší slevy budou dosahovat až 80 procent. Výprodej bude trvat do konce ledna.

„Po Novém roce bohužel kvůli slabé koruně zdraží většina sortimentu, a to zhruba o pět až sedm procent. Výprodej tak nabízí zajímavou příležitost k výhodným nákupům,” uvedl obchodní ředitel Mall.cz Tomáš Jeřábek.

Foto: David W Cerny, Reuters

Nabídka slev v centru Prahy

V e-shopu Kasa.cz dosáhnou slevy až 73 procent. „Každý týden najdou zákazníci na Kasa.cz novou nabídku produktů za speciální cenu,” dodal obchodní ředitel obchodu Marek Bělohoubek. Zájem o výprodeje podle něj každoročně roste, loni využilo nákupů za výprodejové ceny meziročně o pětinu více zákazníků.

Slevy v kamenných obchodech

Hypermarkety Globus nabídnou až 70procentní slevy. „Výrazné slevy se letos budou týkat počítačů a konzolových her,” uvedla Pavla Hobíková z Globusu. Ve výprodejích podle ní bude také oblečení, hračky, elektronika, zimní doplňky a dekorace.

„Ve výprodeji najdou zákazníci všechny skupiny oděvů. Například zimní bundy a kabáty se slevou až 50 procent,” potvrdila Kateřina Papežová z oděvního řetězce H Marks and Spencer od 26. prosince ještě navýší počet zboží ve slevách.

Interspar zařadí do slev sortiment hraček, domácích potřeb, sportovního a textilního zboží.

V obchodech Euronics bude nejširší nabídka zlevněného sortimentu v kategorii televizí. „Hlavním tahounem povánočních výprodejů je příslušenství k mobilním telefonům, tabletům a v neposlední řadě zlevněné počítače a smartphony. Slevy přitom budou dosahovat až 50 procent,” uvedl ředitel elektroprodejen Expert Elektro Robin Weintritt.

Datart spustí výprodeje až 3. ledna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám