Hlavní obsah

Bankou roku je Československá obchodní banka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bankou roku se poprvé stala Československá obchodní banka. Nejdynamičtější bankou je Air Bank. V hodnocení pojišťoven stejně jako loni zvítězila Česká pojišťovna. Výsledky letošního 13. ročníku soutěže Fincentrum Banka roku dnes vyhlásili organizátoři.

Článek

Loňský vítěz hlavní kategorie, Česká spořitelna, klesla letos o jednu příčku na pomyslné stříbro. Komerční banka obhájila třetí pozici z loňska.

Podle předsedy organizačního výboru ocenění Petra Stuchlíka výsledky přesně odrážejí stav českého bankovnictví a pojišťovnictví. "Československá obchodní banka se rok od roku propracovávala výš a zaslouženě vystoupala až na vrchol, k čemuž jí pomohla i jistá stagnace hlavních konkurentů," uvedl Stuchlík.

ČSOB, která je velikostí bilanční sumy největší bankou v Česku, si kromě hlavní ceny odnesla i prvenství v kategorii Privátní banka roku 2014. Česká spořitelna si vedle stříbrné příčky z hlavní soutěže odvezla zlatou z dalších tří kategorií, a to Nejdůvěryhodnější banka roku, Hypotéka roku a Banka bez bariér. Nejdynamičtější Air Bank dokázala za deset měsíců letošního roku přilákat více než 90 000 klientů a už jich má přes 300.000.

V pojišťovnictví zůstalo vše při starém. Za vítěznou Českou pojišťovnou následovala Allianz pojišťovna a Kooperativa pojišťovna. V kategorii Životní pojištění roku uspěla opět Česká pojišťovna s produktem Můj život. Titul Autopojištění roku získala od odborné poroty Allianz pojišťovna se svým Autopojištěním 2015.

Penzijní společností roku byla zvolena Penzijní společnost České pojišťovny, Stavební spořitelnou roku Wüstenrot - stavební spořitelna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám