Hlavní obsah

Jaký mobil koupit pod stromeček?

Právo, Martin Procházka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce se blíží a stejně jako v minulých letech bude jedním z nejočekávanějších dárků mobilní telefon. Laťka se za poslední rok zase posunula, a tak už každý i od základního mobilu očekává vcelku kvalitní fotoaparát a rychlé připojení k internetu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Pro využití rychlého internetu LTE v ČR je ale třeba dbát na to, aby mobil podporoval frekvence, které se v České republice používají, což při koupi ze zahraničních e-shopů není vždy pravidlem.

Do pěti tisíc s LTE

Už v kategorii do pěti tisíc korun můžete koupit kvalitní mobil s Full HD displejem a podporou nejrychlejších dat.

Vodafone Smart ultra 7 za 4977 korun nabízí 13Mpx fotoaparát a LTE. Disponuje 5,5palcovým Full HD displejem. Operačním systémem je Android 6.0 Marshmallow. Vše pohání osmijádrový procesor MediaTek MT6755M.

Samsung Galaxy J3 stojí 3999 korun. Má velký displej s jasnými barvami v ergonomickém těle, výkonnou baterii a 8Mpx fotoaparát s bleskem.

Huawei Y5 II za 3451 korun má velký displej s HD rozlišením, přední 2Mpx fotoaparát s bleskem pro selfie i v horších světelných podmínkách

Huawei P8 lite za 4995 korun pohání osmijádrový 64-bitový procesor, podporuje HDR fotografování, zvládá i video v rozlišení 1080p HD. Se svým 7,7 mm tenkým tělem a ladnými křivkami padne perfektně do dlaně.

Nad pět tisíc kvalitní fotoaparát

V kategorii nad pět tisíc už seženete telefony s velmi dobrým fotoaparátem.

Samsung Galaxy J5 za 5495 korun s celokovovým rámečkem má velkokapacitní baterii s kapacitou 3100 mAh s ultra úsporným režimem. Díky rychlému fotoaparátu a objektivu se světelností F1,9 zachytí fotografie i při špatných světelných podmínkách.

Huawei P9 lite kovové i plastové hrany tenkého 7,5mm těla lehce zaoblené. Displej nabídne rozlišení Full HD (1920 x 1080). Telefon disponuje baterií s kapacitou 3000 mAh.

Špička stojí přes 10 tisíc

V nejvyšší kategorii se opět prodávají přístroje s vyššími parametry než loni. Apple iPhone 7 Plus stojí kolem 31 tisíc korun. Je odolný vůči vodě a prachu. V inovovaném Home Buttonu se nachází vylepšená čtečka otisků prstů.

Huawei P9 za cenu kolem 13 tisíc korun je vybaven duálním fotoaparátem s rozlišením 12 Mpx s optikou od společnosti Leica. Je vybaven rychlou a přesnou čtečkou otisků prstů a volitelnou dualSIM.

Apple iPhone SE za cenu lehce pod 13 tisíc je nejvýkonnějším přístrojem s menším čtyřpalcovým displejem. Umí mimo jiné natáčet a stříhat video ve vysokém rozlišení 4K. Díky lehkému  tělu z pískovaného hliníku padne do ruky, má snímač otisku prstu a kvalitní grafický procesor.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Lákadla moderních chytrých telefonů

Jedním z nejvděčnějších vánočních dárků bude stejně jako v minulých letech chytrý telefon. Na co si dát při jeho výběru pozor? Poradíme, jak se při koupi...

Tlačítkové mobily jsou v kurzu. Opět

Nebývalému zájmu se v poslední době těší základní tlačítkové mobily, tedy přístroje, které nejsou vybaveny dotykovým displejem a vlastním operačním systémem....

Výběr článků

Načítám