Hlavní obsah

Co lidem vadí na pobočkách bank?

Novinky, bab

Devět z deseti Čechů stále chodí řešit své finance na pobočky bank. A to i přesto, že k nim mají velké výhrady. Ze všeho nejvíce pak nesnášejí čekání ve frontě. Přiznala se k tomu téměř polovina oslovených v průzkumu agentury Ipsos, která se zeptala tisícovky zástupců české populace.

Foto: Profimedia.cz

Fronty a nedostatek soukromí vadí Čechům na pobočkách nejvíce.

Článek

Lidem také hodně vadí, že při jednání s bankéřem nemají dostatek soukromí, zmínila třetina oslovených. Více než čtvrtina Čechů je nespokojena s tím, že nevidí informace, které si pracovník pobočky prohlíží o klientovi na počítači.

„Koncepce většiny poboček finančních institucí je formou open space, oddělené kanceláře jsou velkou raritou. Jednání s pracovníkem pobočky probíhají u stolu či přepážky de facto za účasti dalších návštěvníků, cizích lidí, před nimiž klient řeší mnohdy velmi soukromé finanční záležitosti. A to samozřejmě málokoho těší,“ uvedla Viola Baštýřová ze společnosti Partners.

Foto: David Ryneš, Novinky

Název: Co Čechům nejvíce vadí na pobočkách bank

Češi očekávají vstřícnost a ochotu

K tomu, aby byli na pobočce banky klienti spokojení a líbilo se jim tam, potřebují nejčastěji ochotné a vstřícné pracovníky, zmínilo 55 procent z nich. Každý druhý dotázaný pak vyžaduje soukromí a vyřízení záležitostí bez front a čekání. Pro téměř dvě pětiny lidí jsou důležité odborné znalosti bankéřů.

Lidé na pobočky chodí nejčastěji kvůli založení či zrušení produktu nebo aktualizaci a nastavení smluv (zmínila polovina respondentů). Téměř čtyři pětiny lidí preferují možnost sjednat vše, tedy různé finanční produkty, na jednom místě. Ovšem realita se od očekávání značně liší, až 44 procent odpovídajících musí při vyřizování navštívit více typů poboček.

Češi do poboček chodí mimo pracovní dobu

Naprostá většina Čechů navštěvuje pobočky bank ve všední dny, ze dvou třetin pak mimo svou pracovní dobu.

Zaměstnance, se kterými na pobočkách jednají, považují tři pětiny lidí za vstřícné, mají i zkušenosti s tím, že jim při řešení finančních záležitostí pomohou. Na druhou stranu tři z deseti lidí má sice zkušenost se vstřícností bankéřů, ale pomoci se jim často nedostává.

Každý desátý klient sice odchází spokojený s řešením svého problému, ovšem se vstřícností se nesetká. Tři procenta lidí se pak nedočkají ani vstřícnosti, ani snahy pomoci.

Svou pobočku banky by neměnila pouhá pětina Čechů.

Anketa

Jste spokojeni s přístupem své banky k řešení vašich požadavků?
Ano
52,6 %
Ne
47,4 %
Celkem hlasovalo 3238 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám