Hlavní obsah

Češi mají poslední možnost nakoupit za staré ceny

Novinky, bab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští zákazníci mají během ledna poslední možnost, jak v obchodech nakoupit za ceny, které nejsou ovlivněny listopadovou intervencí České národní banky, a tím pádem výrazně ušetřit. Ve výprodejích mohou nalézt i téměř 80procentní slevy.

Foto: Petr Horník, Právo

Obchodníci lákají zákazníky na povánoční slevy

Článek

I přesto, že intervence ČNB začátkem listopadu loňského roku způsobila pokles kurzu koruny, mají lidé stále možnost nakupovat za zvýhodněné ceny. „Důvod je prostý – prodejci mají vánoční zboží objednané a zaplacené i několik měsíců dopředu. Díky tomu je intervence ČNB neovlivnila a mohou nyní zákazníkům nabídnout klasické slevové akce, na které jsou Češi zvyklí,“ řekl Jan Samko, brand manažer serveru Zboží.cz.

Podle Samka lze však po vyprodání zásob očekávat znatelné zdražení. Nejrychleji to může postihnout zejména rychloobrátkové zboží – ze světa počítačů to budou například paměti a vše, co je obsahuje, v případě spotřební elektroniky se dá očekávat cenový růst zejména u mobilních telefonů.

Nákupy stihněte ještě v lednu

Leden tak nabízí lidem poslední možnost, jak nakoupit zboží za výhodné ceny. To potvrzují i samotní prodejci. „Se slevami jsme začali hned po Vánocích a budeme s nimi pokračovat až do konce ledna. Výprodejové slevy budou dosahovat výše až 73 procent. Každý týden budeme mít připravenu nabídku na produkty se speciální cenou, které budou vybírány z celého spektra našeho sortimentu,“ řekl Tomáš Machalínek, ředitel internetového obchodu Kasa.cz.

Novoroční výprodeje nejsou jen příležitostí pro zákazníky, jak nakoupit za velmi zajímavé ceny, ale také pro obchodníky, pro které znamenají značnou část příjmu. „Předpokládáme, že lednové tržby budou srovnatelné s listopadovými. Očekáváme zvýšený zájem, protože připravujeme masovou vlnu výprodejů, které se budou týkat starých zásob,“ řekl Machalínek.

„Leden u nás bývá téměř stejně silný jako listopad a prosinec. Tyto tři měsíce jsou pro nás hlavními měsíci sezóny,“ doplnil Milan Duda, marketingový manažer serveru Lékárna.cz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám