Hlavní obsah

Lidé nad 35 mají poslední den na vstup do druhého pilíře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lidé starší 35 let mají v pondělí poslední možnost vstoupit do druhého pilíře penzijního systému. Smlouvu je nutné podepsat v pobočce nebo s obchodním zástupcem. Dnešní den se týká jen lidí, kterým bylo 35 let v loňském roce nebo dříve. Pokud bylo 35 let někomu letos, má čas na rozhodnutí až do konce letošního roku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Lidé, kteří jsou v době svých 35. narozenin nezaměstnaní, pracují v zahraničí nebo jsou na mateřské či rodičovské dovolené, mají na vstup do druhého pilíře také ještě čas. Musí se rozhodnout do půl roku od okamžiku, kdy se vrátí zpět do práce, i když jim už bude více než 35 let.

„Smlouvu je možné uzavřít v pondělí, a to jak přes obchodního zástupce, tak na přepážce, ale i přes internet. I v případě internetu však musí být na smlouvě oba podpisy, tedy klienta i penzijní společnosti, nejpozději s datem 1. července. Pokud klient nechá podpis na poslední chvíli, je ideální sjednání smlouvy na přepážce,“ řekla ČTK mluvčí Allianz Dagmar Koutská.

Zájem Čechů o vstup do druhého pilíře penzijního systému sice v posledních dnech rostl, přesto počet účastníků v polovině roku nedosáhl ani 100 000. Penzijní společnosti původně očekávaly, že do druhého pilíře vstoupí do konce června asi půl miliónu lidí. Na konci května bylo ve druhém pilíři 47 392 lidí.

Do druhého pilíře je od ledna možné přesměrovat tři procentní body z odvodů na sociální pojištění a přidat dva body ze svého příjmu.

Reklama

Související články

Zájem o druhý pilíř roste jen pomalu

Za první čtyři měsíce vstoupilo do druhého pilíře penzijního systému 31 985 lidí, v dubnu to bylo 9610 klientů. Uvedla to Asociace penzijních fondů. Penzijní...

Výběr článků

Načítám