Hlavní obsah

Bezkontaktní karty nabízí už většina bank, nově ČSOB a Air Bank

Právo, svj

Bezkontaktní platební karty, díky kterým mohou klienti u menších nákupů do 500 korun platit mnohem rychleji pouhým přiložením karty k terminálu na pokladně, nabízí už většina bank v Česku. Nově je v lednu zavedly ČSOB a Air Bank, další banky jako Raiffeisenbank nebo Equa je začnou podle informací Práva vydávat v příštích měsících.

Foto: ČSOB

Bezkontaktní karty si rychle získávají velkou oblibu.

Článek

Tuzemské banky už rozdaly klientům téměř 800 tisíc bezkontaktních karet, z toho přes 600 tisíc Česká spořitelna. Současně také rychle roste počet míst, kde je možné jimi platit.

„Klienti mohou díky nim platit u pokladen jakkoliv nízké částky bez pocitu, že zdržují. Již dnes mohou k bezkontaktnímu placení využít více než 15 tisíc terminálů a jejich počet stále roste,“ upozorňuje mluvčí Air Bank Vladimír Komjati.

Lidé tak mohou bezkontaktními kartami zaplatit už ve stovkách prodejen, například v obchodech Albert, Billa, C, Datart, Globus, Interspar, Lidl nebo Penny Market. Stranou nezůstávají ale ani hobbymarkety, čerpací stanice, různé kavárny, lékárny či knihkupectví.

O výměnu svých kontaktních karet za bezkontaktní mohou klienti Air Bank podle Komjatiho zažádat v internetovém bankovnictví, na pobočce nebo prostřednictvím kontaktního centra, do konce dubna lze přitom tuto výměnu provést zdarma.

Brzy se ale přidají i další bankovní domy. Například Raiffeisenbank začne bezkontaktní platební karty vydávat letos v březnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám