Hlavní obsah

Na dovolené se porušený vztah manželů ještě více vyhrotí

Právo, Jindřich Ginter

Rozchod nebo definitivní rozhodnutí manželů rozvést se přichází krátce po společné dovolené. Když už znesvářená dvojice na dovolenou přece jenom odjede, většinou se vztah ještě vyhrotí, a někdy dojde i k fyzickému napadení. Dovolená, která je vybočením ze stereotypů, často obnaží realitu vztahu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Například hádka rozvádějících se manželů na dovolené v Řecku loni vyvrcholila napadením ženy v restauraci. Musela s tržnou ránou a zhmožděninami v obličeji do nemocnice.

„Každoročně řešíme žádosti o storno zájezdů z důvodu rozvodu manželů. Stává se, že znesváření partneři nakonec přece jenom odjedou, ale pak se nám vrátí jako hlášení pojistné události, protože si ublížili,“ řekl Právu Václav Bálek z pojišťovny Allianz.

Ošetření proplatí

„Nebo další případ – manžel pod vlivem psychotropních látek dostal v noci záchvat, napadl ženu a dítě a ještě zdevastoval apartmán. Takže jsme hradili jeho převoz záchrankou do nemocnice, kde ho utlumili léky, i náhradní ubytování jeho rodině,“ uvedl Bálek.

Ošetření úrazů způsobených manželským střetem pojišťovny proplácejí. Hádka s následkem úrazu totiž ve výlukách není.

„Pro úhradu nákladů na léčení je lhostejné, zda zdravotní újmu způsobil někdo z manželů, nebo někdo cizí,“ potvrdila Dagmar Koutská z Allianz.

Především rodiny s dětmi kupují zájezd kvůli slevě ve velkém časovém předstihu, kdy ještě věří, že se vše nějak urovná. Jenže léto mnohdy přinese naopak rozčarování.

A tak pojišťovna k běžným důvodům, kdy proplatí z cestovní pojistky ztrátu uznaného storna zájezdu, přidala ještě v životě častější situaci, než je povodeň – rozvod.

Ale žádost musí být již u soudu podána. Soudci se ovšem v praxi setkávají s tím, že žádostí o rozvody přibývá až po dovolených.

Reklama

Výběr článků

Načítám