Hlavní obsah

Exekutoři spustili štvanici na manželku kdysi bohatého investora

Právo, Jindřich Ginter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo s čím zachází, s tím také schází. Tak lze shrnout vysokou hru s milióny jistého pražského podnikatele. Nakonec se proměnila v tanec s lichváři, který se roztočil v dlouhou exekuční štvanici až na manželku. Nepomohly mu ani účelové právní šarády s vilou a pražským malostranským bytem, které manželé postupně převáděli na manželčiny rodiče.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Manžel coby poradce a investor sice hodně vydělával, mimo jiné i díky napojení na restaurace a znalostem o pražských rodinných klanech, jenže ruleta přestala vycházet. A tak si půjčil od známých z byznysu a vlastně téměř i sousedů. Od lichvářů z akciovky zaměřené na zprostředkování půjček a zastavárenskou činnost.

Ručil domem u Kladna a bytem v Praze na Malé Straně. Splátka: 350 tisíc korun měsíčně. Platil podle toho, co sám porůznu inkasoval. Jen na úrocích vyplatil za dva roky deset miliónů.

Netrvalo dlouho a odvrtali zámek a s posilou pěti policistů se vhrnuli dovnitř... Potom jsem slyšela, že manžel nese nějaké peníze, pak křik a honičku a dupání po schodech.
manželka schovaná na záchodě<br/>

Manželka žila v sladkém nevědomí a užívala si výsad lepších kruhů, kde ráda vzpomínala na zážitky z cest po světě. Kolotoč, do něhož muž naskočil, se však roztáčel čím dál zběsileji. Z poradce se stal štvanec v mercedesu, licitující měsíc co měsíc s exekutory a posílající jim často z hodiny na hodinu statisíce kurýrem.

Lichváři ho zažalovali k exekuci na 4,5 miliónu. Hra o všechno začala.

Manévry

Podnikatel to ale tušil, a tak vilu daroval rodičům své ženy. Exekutoři se sice se zámečníkem do domu dostali, na což mají právo, neboť tam dlužník pobýval, a vše si natočili na kameru, ale poté odešli uchlácholeni tím, když jim poslal pár set tisíc.

Nad domem se ale už vznášela nucená dražba, a tak „vilu rodičů“ prodal.

Lichvářům se tak sice vyplatil, jenže mu nezbylo na dvoumiliónovou platbu pro exekutory. To, co jim po kusech splatil, brzy zase sežraly úroky naskakující v čase. Dluh narostl na 2 300 000 korun.

I když pořád posílal nějaké peníze, do vyrovnání stále chybělo mnoho. Exekutorský úřad proto nasadil komando pátračů a vykonavatelů, kteří rozjeli velkou šťáru. Zaevidované, žlutě polepené cenné věci z interiéru prodaného rodinného domu se totiž vypařily.

Do víru událostí se tak už dostala i manželka bydlící u svých rodičů na Malé Straně v od nich darovaném bytě. Žena se od manžela sice na oko odvrátila, ve skutečnosti ale v bytě často přespával a parkoval ve dvoře.

Ukryla se na WC, ale odvrtali zámek

Exekutoři bydliště manželky několik dní sledovali. Zdokumentovali, že u ní na Malé Straně manžel pobývá. I když se dušovala, že spolu nežijí a že byt je rodičů. Po několika dnech dohadování u dveří a vyplácení opět pár set tisíc se vše vyhrotilo.

„Někdo zabušil na dveře. Přelepili kukátko. Vzala jsem si osobní věci a schovala se na toaletě. Netrvalo dlouho a odvrtali zámek a s posilou pěti policistů se vhrnuli dovnitř; slyšela jsem, že přibíhá z ulice manžel, protože jsem mu volala, že už to nevydržím. Potom jsem slyšela, že nese nějaké peníze, pak křik a honičku a dupání po schodech,“ vzpomíná žena.

Nátlak se stupňoval. Šéf exekučního komanda volal stěhováky, ze zdi bral obrazy. Během hodiny, kdy šťára gradovala, se zjevil posel s dalším čtvrtmiliónem. Znovu na manželku zatlačili a ona znovu volala manželovi a ten tahal další peníze jako kouzelník králíky a posílal je kurýrem.

Bez nadsázky řečeno – pokud zbývající milión a půl letos v létě do 30 dnů neuhradil, tak je tahá doteď, protože úroky vracejí dlužnou sumu zpět nahoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám