Hlavní obsah

Bohatí snoubenci se pojišťují proti riziku deště či útěku nevěsty

Právo, Jindřich Ginter

Luxusní svatbu si lze pojistit proti rizikům deště, útěku nevěsty nebo ženicha, tedy zrušení obřadu, onemocnění svědků, ztracení zavazadel na svatební cestě, odcizení prstenů. Právu to potvrdil Václav Bálek z Allianz působící v 70 zemích světa, včetně Velké Británie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

„Tam se pojišťuje každý pátý pár, neboť za svatbu průměrně zaplatí 16 až 25 tisíc liber. V Česku využije pojištění vztahujícího se ke svatbě každý čtyřicátý pár,“ dodal Bálek

Ceny jsou u takových nadstandardních pojistek pochopitelně individuální a v ceníku na internetových stránkách pojišťoven je těžko najdete.

Nevěstu přivezla odtahová služba

Dobrý konec měl například asistenční zásah pojišťovny, když auto s nevěstou, mířící ke kostelu, vletělo do škarpy a dál už nejelo. Ženich zavolal na pojišťovnu, a ta nechala nevěstu přepravit přímo před oltář odtahovým vozem.

Běžné snubní prsteny kryje pojištění domácnosti proti krádeži nebo loupeži, ale mimořádně drahé šperky je třeba si pojistit na míru, protože standardní limity krytí by nestačily.

„Některá rizika svatby, plynoucí hlavně ze vztahu obou snoubenců, ale žádné pojištění na světě nezachrání,“ uzavřel Bálek. Třeba, když se nevěsta vystresovaná z přepečlivé matky, až příliš přecpe sladkým, a pak v okamžiku, kdy chvějící se kráčí k oltáři, pozvrací polovinu svatebních hostů, jak s milým humorem ze své osobní zkušenosti popsal známý americký pastor a fejetonista Robert Fulgum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám