Hlavní obsah

Pojišťovny mobilizují své lidi v očekávání přívalu škod z velké vody

Právo, Jindřich Ginter

Pojišťovny mobilizují svá zákaznická centra a likvidátory v očekávání dalších škod z velké vody. Přitom se jim hlásí už první lidé, kteří mají poškozený majetek, především zatopené sklepy a garáže. Mezi nejvíce zasažené regiony patří Plzeňský, Karlovarský a Ústecký kraj.

Článek

Česká pojišťovna posílila počet mobilních techniků, kteří jsou již v terénu, Allianz pojišťovna bude mít kvůli hrozícím záplavám operátory na lince nepřetržitě celý víkend.

Rovněž Generali očekává desítky povodňových škod, které se zřejmě budou pohybovat v řádech miliónů korun.

„Přijímáme už opatření pro případ, že by se situace během dneška a o víkendu zdramatizovala,“ potvrdil Jiří Cívka z Generali.

Česká pojišťovna už registruje prvních sto hlášení pojistných událostí ze záplav a povodní s odhadovaným pojistným plněním kolem 1,6 miliónů korun. Jde hlavně o zatopené sklepy, garáže a zahrady.

Podle prvních odhadů očekává ČP v průběhu dalších dní zvýšený počet nahlášených škod v řádu stovek.

Jak se připravit na nahlášení škodu pro pojišťovnu
1. Vyfotografujte stav nemovitosti i poškozené movité věci, které zasáhla voda.
2. Pokud nemáte fotoaparát – můžete začít nemovitosti uklízet, poškozené věci shromážděte na jedno místo, mobilní technik je zdokumentuje.
3. Zabraňte vzniku další škody – co nejdříve začněte s úklidem nemovitosti - vysoušením, vyklízením, čištěním.
4. Zpracujte seznam poškozených věci s uvedením ceny, stáří, případně shromážděte doklady a účty, urychlíte tím prohlídku nejen sobě, ale i ostatním poškozeným.
Zdroj: Allianz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám