Hlavní obsah

Ježíšek letos více naděluje věci zabavené dlužníkům

Právo, gin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během letošních Vánoc mnozí lidé najdou pod stromečkem hodnotné věci, které exekutoři nedávno zabavili dlužníkům a „Ježíšek“ je pak levně pořídil v dražbě. Letos nastal doslova boom těchto výhodných nákupů, s tím, jak narostl počet zoufale zadlužených. Díky tomu je z čeho vybírat. Vyplývá to z vývoje na portálu Exekuce.cz a poznatků největšího exekutorského úřadu v zemi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

„Čím dál tím více lidí využívá před Vánoci dražby věcí zabavených v exekuci. V dražbě lze pořídit elektrické spotřebiče, televizory, jízdní kola, nábytek či automobily. Vyvolávací cena zabavených věcí je stanovena na jednu třetinu ceny odhadní,“ potvrdil Exekutorský úřad Přerov, který je největším dražitelem movitých předmětů v republice.

Pár dní před Štědrým dnem se chystá lidem nabídnout na 850 zabavených položek, mezi nimi vybavení pro domácnost, sportovní potřeby, počítače, různé stroje, zlatnické zboží, dodávky, čtyřkolku.

Výhodné koupě však nenabízejí jen exekutoři, ale i finanční úřady, které o dražbách věcí zabavených daňovým dlužníkům, informují na portálu daňové správy. Jedinou nevýhodou je komplikované hledání, neboť oznámení jsou řazeny po jednotlivých úřadech, nikoliv podle nabízených věcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám