Hlavní obsah

Dětské pojistky jdou na dračku, školy je často vyžadují

Právo, zr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se začátkem školního roku se více prodávají úrazové pojistky dětí. Děti začínají navštěvovat nejrůznější sportovní kroužky, kde je úrazové pojištění často povinné. Úrazové pojistky u dětí někdy požadují i školy či školky třeba před výjezdem na pobyt v přírodě.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle odhadů pojišťoven je zájem rodičů o dětské pojistky během září běžně o deset až dvacet procent vyšší, než kolik je obvyklé v jiném měsíci.

„Kdo chce svým potomkům sjednat úrazové pojištění, má na výběr ze dvou variant. Jednak lze uzavřít běžnou úrazovou pojistku, nebo v rámci jiného pojištění. Například u kapitálového, je možné dětem sjednat úrazové připojištění,“ uvedla Renata Svobodová z České podnikatelské pojišťovny.

„Drtivá většina rodičů, kteří uzavírají dětské kapitálové pojištění pamatuje také na komplexní úrazové připojištění. Je to více než 80 procent případů,“ potvrdil Milan Starý z životní pojišťovny Aviva.

Pojistka pro případ úmrtí rodičů

Právě dětské kapitálové pojistky patří v posledních letech mezi produkty, jež se v Česku prodávají nejlépe. Není to pouze kvůli spořícímu charakteru pojištění (kombinaci spoření a životní rizikové pojistky), ale také kvůli krytí rizika smrti či úrazu s trvalými následky u rodičů.

V případě úmrtí rodiče (rodičů) či jejich závažného úrazu přebírá většina pojišťoven placení pojistného až do konce trvání smlouvy. Tím je dosažení dospělosti dítěte. Výhodou pak je, že i v případě takové tragické události v rodině získá potomek naspořený kapitál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám