Hlavní obsah

Na povinném ručení se poprvé po 10 letech vybere méně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trh povinného ručení zřejmě v letošním roce po deseti letech růstu poprvé klesne. Pojišťovny vyberou podle odhadu České pojišťovny na tomto pojištění letos asi 23 miliard Kč, zatímco v předchozích dvou letech to bylo po 23,8 miliardy korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Důvodem poklesu trhu je úbytek registrovaných vozidel a cenová válka mezi pojišťovnami, uvedl Pavel Řehá, výkonný ředitel ČP, která u nás pojišťuje téměř dva milióny vozidel.

"Cena povinného ručení u ČP se do konce roku nemění. Od ledna mohou očekávat řidiči, kteří nebourají, pohyby sazeb směrem dolů," uvedl Řehák bez bližších podrobností.

Vyberte si, z čeho máte strach

Před koncem roku rozšiřují poskytované služby i další pojišťovny. Allianz začne od října nabízet povinné ručení zohledňující konkrétní rizika, kterých se vlastník vozidla nejvíce obává.

Generali při sjednání povinného ručení v kombinaci s havarijním pojištěním nabízí klientům možnost zlikvidovat nezaviněnou škodu z havarijního pojištění, kterou následně uplatní u pojišťovny viníka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám