Hlavní obsah

Podnikatelé zasažení povodněmi mohou žádat o záruky k úvěrům

Právo, gin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už od pondělí 23. srpna budou moci malí a střední podnikatelé zasažení povodní ve zrychleném režimu žádat stát o záruky za bankovní úvěry k obnově svých firem na postižených územích. Bez těchto záruk by mnozí podnikatelé úvěr nedostali, protože fakticky nemají čím ručit, takže možnost nabízená Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou (ČMZRB) jim může otevřít dveře k financování.

Foto: Petr Nový, Novinky

Zbořené kanceláře jedné z firem

Článek

Úvěry musí být určeny na rozvoj či obnovu činnosti podnikatelů na území, které bylo postiženo povodněmi v roce 2010, případně na financování výdajů dodavatelů k provedení dodávek zabezpečujících obnovu majetku a infrastruktury obcí na území postiženém živelnou pohromou.

Výše záruky může činit až 70 % úvěru, výše zaručovaného úvěru je omezena částkou 20 miliónů korun. Záruka je poskytována ve zjednodušeném režimu ve spolupráci s vybranými bankami.

Záruky jsou poskytovány v rámci Programu záruk pro malé a střední podnikatele ZÁRUKA (zvýhodněné záruky za úvěry). Letos bylo v tomto programu poskytnuto 165 záruk za bankovní úvěry ve výši 1,6 miliardy korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám