Hlavní obsah

S krizí už kutilové tolik nekutí, berou si méně úvěrů

Právo, Jindřich Ginter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češi, národ kutilů už s krizí tolik nekutí. Opraví si na domech a chalupách to nejnutnější, ale s většími stavebními akcemi čekají na lepší časy. Kupují si více jen ten nejnutnější materiál a nářadí, jen to, na co mají v hotovosti.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Češi se bojí investovat do nákladnějších projektů, snižuje se poptávka po kutilském náčiní, potřebách pro zahrádkáře a stavebním materiálu na splátky a provádějí se jen nezbytné opravy a rekonstrukce,“ potvrzuje úvěrová společnost Cetelem.

Za posledních šest měsíců zaregistrovala výrazný pokles v objemu poskytnutých spotřebitelských úvěrů na splátky v segmentu Udělej si sám (DIY).

„Není to však dáno zpřísněnými úvěrovými podmínkami, ale spíše neochotou lidí v tuto nejasnou dobu investovat větší finanční prostředky do nákladných přestaveb či stavebních akcí,“ potvrdil Tomáš Chlíbec z Cetelem.

Na splátky se nejčastěji kupují sekačky a zahradní technika, zahradní domky, bazény a vodní příslušenství. Stále však platí trend, že se Češi soustřeďují zejména na opravy a rekonstrukce vlastními silami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám