Hlavní obsah

Kutilové nakupují na internetu

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledních letech opět roste intenzita českého kutilství, které se nezastaví ani před náročnějšími úkoly, jako je stavba rodinného domu svépomocí. Podle analýzy tuzemského internetového B2B tržiště ABC Českého Hospodářství se vhodným nákupem materiálů dá ušetřit v průměru 20 % nákladů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Zájemce má možnost si buď vybrat dodavatele z aktuálních nabídek, nebo může vložit poptávku po materiálu či jednotlivých službách. Zde má i možnost zadat maximální cenu, kterou je ochoten zaplatit. Pak už jen vybírá z došlých nabídek. Vložení poptávky je na tržišti zdarma.

Podle spolumajitele internetového B2B tržiště ABC Českého Hospodářství Predraga Dukiče stoupla meziročně poptávka po stavebních komoditách o 25 %. Výrazně se dá tímto způsobem ušetřit i při nákupu služeb. V případě nejpoptávanějšího truhlářství, tesařství a instalatérství jde až o 30 % nákladů. Populární je i nákup stavební mechanizace, kde úspora dosahuje 25 % nákladů, výhodně lze koupit i cihly, omítku a další stavební prvky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám