Hlavní obsah

Podnikatelé zasažení povodní mohou svůj finanční úřad požádat o úlevy

Právo, gin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podnikatelé zasažení povodní by měli o svojí situaci neprodleně informovat svůj finanční úřad, a to především s ohledem na blížící se lhůtu k podání daňových přiznání fyzických a právnických osob za rok 2009 k 30. 6. 2010.

Článek

Postižené firmy či živnostníci mohou požádat berňák o prodloužení lhůty k podání daňového přiznání. Oznámilo to ministerstvo financí.

Rovněž v případě hrozícího prodlení s placením daní a záloh na daň, lze podle ministerstva požádat FÚ o posečkání s placením daně z příjmů nebo o její zaplacení ve splátkách. Berňák může zálohy na daň na žádost stanovit jinak, popřípadě zcela od nich upustit.

Povodněmi či záplavami postižené fyzické a právnické osoby budou osvobozeny od správních poplatků souvisejících s úkony v daňovém řízení.

Poskytnuté dary, o které je možné snížit základ daně, lze poskytnout povodněmi či záplavami postiženým osobám prostřednictvím pořadatelů veřejných sbírek.

Finanční a jiné dary poskytované v souvislosti s postižením povodněmi jsou osvobozeny od daně darovací.

Případné sankce plynoucí z neplnění placení daní budou povodněmi či záplavami postiženým osobám prominuty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám