Hlavní obsah

Nepojistitelná místa v Česku odhaluje zdarma internetová mapa

Právo, gin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé lokality v Česku vám už pojišťovny kvůli opakovaným povodním nepojistí. Zjistíte to snadno z on-line map, které zdarma zpřístupnila Česká asociace pojišťoven (ČAP) na svých webových stránkách. Každý si tak může pro účely pojištění nemovitosti snadno vyhodnotit nebezpečí výskytu povodní v konkrétní lokalitě na celém území Česka.

Foto: Novinky

Příklad zobrazení oblasti na on-line mapách ČAP.

Článek

Aplikace k identifikaci rizika povodně je umístěná na stránkách ČAP od ledna 2009, doposud však bylo její využití provozovatelem zpoplatněno. Aplikace vyhodnocuje čtyři rizikové zóny. Za předpokladu, že vlastní klient nemovitost ve vyšší rizikové zóně (2 a více), lze předpokládat navýšení pojistného o rizikový příplatek.

I v České republice však existují lokality, které jsou z hlediska neúnosného rizika výskytu povodní nepojistitelné. Ty se vyskytují zpravidla ve 4. rizikové zóně. Takovou informaci pak ocení zejména ti, kteří o koupi nemovitosti v takové lokalitě zatím jen uvažují.

Novinky aplikaci vyzkoušely. Zadáte adresu, případně zajedete šipkou na jakékoliv území, takže nemusíte znát přesnou lokalizaci, polohu GPS či parcelní číslo, vyťukáte bezpečnostní kód, který se pod vaším požadavkem na stránce objeví, a do několika minut vám přijde do emailu stručná a jasná hodnotící zpráva k danému konkrétnímu místu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám