Hlavní obsah

Banky začaly nabízet úlevy pro lidi zasažené povodní

Právo, Jindřich Ginter

Dvě významné banky operativně zareagovaly na letošní katastrofální povodně a lidem či firmám zasaženým velkou vodou slibují prodloužení splátek, možnost okamžitě vybrat vázané peníze či relativně levnější úvěry.

Foto: Bedřich Novotný, Právo

Ilustrační foto

Článek

Největší banka v zemi, Česká spořitelna, začala od čtvrtka nabízet občanům možnost předčasného výběru z vkladní knížky nebo vkladového účtu.

Dále poskytuje šestiměsíční odklad splátek úroků i jistiny hypoték klientům, kteří předloží potvrzení od pojišťovny o pojistné události (povodeň), odpustí také poplatek za dodatek pro výše uvedenou změnu. Banka zajistí přímou výplatu pojistného do výše 100 až 300 tisíc korun.

Odklad splátek o šest měsíců

U hotovostních a spotřebitelských úvěrů pro fyzické osoby umožní Česká spořitelna klientům získat úvěr za nejnižší sazbu - hotovostní úvěr 8 %, spotřebitelský úvěr 6,5 %, a odklad splátek o šest měsíců.

Každý klient, který je zapojen do bonusového programu, může přispět do konce července 2010 svými body na obnovu postižených oblastí. Postižené firmy mohou získat odklad splátek až na půl roku, záleží na individuálním posouzení situace.

U Komerční banky postižení povodní mohou bez sankce předčasně vypovědět termínované vklady a spořící účty, dále požádat o individuální splátkový kalendář na již čerpané úvěry nebo čerpat nový Povodňový úvěr za zvýhodněných podmínek.

 Spotřebitelský úvěr bez poplatku

Jedná se o neúčelový spotřebitelský úvěr 30 až 250 tisíc korun se splatností až šest let. Oproti standardní formě spotřebitelského úvěru neplatí žadatel žádné poplatky za zpracování úvěru ani za jeho správu, navíc získá úrokovou sazbu sníženou o dva a půl procentního bodu oproti standardní nabídce.

Další komerční banky aktuálně s nabídkami pro zasažené povodní zatím nepřišly.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám