Hlavní obsah

Konzultanti úvěrové společnosti obírají důchodce za slib půjčky

Právo, Jindřich Ginter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Půjčíme vám rychle bez dokládání příjmů, stačí se zaregistrovat prostřednictvím sms, vše ostatní vyřídí náš finanční konzultant, nabízí lidem jistá úvěrová společnost působící na severní Moravě. Obdobných inzerátů vycházejí denně desítky a jsou jimi polepena veřejná místa či obtěžují ve schránkách.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Konzultanti této firmy však podle všeho našli ještě snadnější způsob, jak přijít k penězům, než jsou jen úrok a obrovské sankce v případě zpoždění se splátkou.

Zaměřují se na důchodce

Vyberou od lidí s velmi nízkými příjmy několikatisícové poplatky a následně jim po opakovaných urgencích sdělí, že půjčku dostat nemohou. A to je vše. Když se někdo ozve, na tapetě je konzultant a firma od toho dává ruce pryč.

Právo na to upozornili napálení důchodci z Podhradí nad Dyjí. Přišel jim leták od tzv. peněžního servisu na půjčku od tisíce korun do 200 tisíc, pro zájemce až do 70 let, se splatností na šest měsíců až deset let, se zajištěním prostřednictvím rozhodčí doložky ve smlouvě (umožňuje rychlou exekuci), případně směnkou, nemovitostí nebo ručitelem. Půjčka je podle nabídky firmy určena „důchodcům, živnostníkům, uchazečům o zaměstnání, rodičům na mateřské“.

„Jejich konzultant si během dvou dnů od nás přijel vybrat celkem 6 500 korun. Čekali jsme tři týdny na to, jak dopadne naše žádost o půjčku,“ vzpomíná paní Daniela. Přitom společnost deklaruje vyřízení půjčky do tří dnů.

„Poslali jsme pět dopisů. Nakonec naší žádost o půjčku zamítli, ale peníze na poplatcích už nevrátili,“ zlobí se paní Daniela.

Případy šetří policie

O praktiky konzultantů této firmy se zajímá i policie. To, že úvěrová společnost má problémy s důvěryhodností svých konzultantů, kterým při nástupu slibuje značné výkonnostní odměny, dokládají i přímo její webové stránky, kde už od února uvádí varování před některými svými již bývalými konzultanty.

„Na základě žádosti kriminální police upozorňujeme na nekalé praktiky při uzavírání klientské smlouvy s paní L. M. Ta neoprávněně uzavírala klientské smlouvy a poškodila žadatele. Dále upozorňujeme na paní D. K. a pana K. Č. Tito finanční konzultanti hrubým způsobem porušili smluvní vztahy a byla s nimi již ukončena spolupráce,“ konstatuje úvěrová firma na svých stránkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám