Hlavní obsah

Exekutoři nestíhají, hledají dalších 52 úředníků

Právo, Jindřich Ginter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exekutorským úřadům chybí lidi. Ministerstvo spravedlnosti proto vyhlásilo výběrové řízení na 52 neobsazených exekutorských úřadů. Přihlášky do výběrového řízení spolu s přílohami je nutné doručit ministerstvu spravedlnosti nejpozději do 30. dubna 2010.

Foto: Šárka Tonarová, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Jedná se o obsazení exekutorských úřadů v obvodu působnosti Městského soudu Praha, Krajského soudu Praha, krajských soudů České Budějovice, Plzeň, Ústí nad Labem, Hradec Králové, Brno a Ostrava.

„Exekutorem může být jmenován občan ČR, který má plnou způsobilost k právním úkonům, získal vysokoškolské vzdělání na právnické fakultě vysoké školy se sídlem v České republice, je bezúhonný, vykonal alespoň tříletou exekutorskou praxi a složil exekutorskou zkoušku,“ konstatuje ministerstvo na portálu justice.cz

Jednání výběrových komisí se uskuteční 24. – 28. května 2010.

Prezídium Exekutorské komory ČR se už loni v červnu pokusilo vyhlásit výběrové řízení na tato místa, ale odvolalo ho na základě stanoviska ministryně spravedlnosti Daniely Kovářové, z října 2009.

Loni bylo podle komory nařízeno 718 tisíc exekucí, kromě toho i více než 300 tisíc soudních výkonů rozhodnutí, tedy exekucí prováděných soudem. Od roku 2001 bylo nařízeno více než 2,5 miliónu exekucí.

Reklama

Související témata:

Související články

Exekutor zabaví i to, co dlužníkovi nepatří

Počet lidí, které postihla exekuce a osobní bankrot, rapidně roste. Postiženi nekompromisní exekucí však často bývají i rodinní příslušníci dlužníků, například...

Výběr článků

Načítám