Hlavní obsah

Zadarmo v Silicon Valley. Sen se splní třem mladým počítačovým firmám

Právo, gin

Tři mladé a perspektivní české IT společností - BoldBrick, Cognitive Security a Imagemetry stráví zdarma tři měsíce v inovačním a podnikatelském inkubátoru v kalifornském Silicon Valley. Oznámila to vládní agentura CzechInvest.

Článek

CzechInvest jim bezplatně zajistil kancelářské prostory v podnikatelském inkubátoru Plug and Play Tech Centre v Silicon Valley, kde sídlí Microsoft, Google nebo třeba Sun Microsystems.

Do dvoukolového výběrového řízení se přihlásilo 23 společností. Deset z nich dostalo příležitost obhajovat své podnikatelské nápady před porotou složenou ze zástupců agentury CzechInvest, ministerstva průmyslu a obchodu, podnikatelů, tzv. andělských investorů a odborné veřejnosti. Vybrány byly tři.

BoldBrick vyvíjí nástroje orientované na Microsoft.

Cognitive Security má systém pracující na principu detekce anomálií, který umožňuje rozpoznávat nové druhy útoků na počítačové systémy a vytvářet obranu proti nim.

Imagemetry se zaměřuje na bezpečnost vizuálních dat.

Tyto mladé firmy jsou napojené na vědce z českých vysokých škol, například ČVUT, přičemž o některé výsledky a produkty se zajímá i americká armáda.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám