Hlavní obsah

Nabídky "zdarma" k pojištění auta jsou zajímavé, ale ve výsledku je lidé zaplatí

ČTK, gin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pojišťovny stále intezivněji lákají lidi na havarijní pojištění, o které poklesl zájem, či na povinné ručení, nabídkou připojištění "zdarma".

Článek

Odborníci na pojištění však upozorňují, že "připojištění zdarma" je často jen marketingovým tahem, neboť služby navíc jsou ty, u nichž nedochází z pohledu pojišťoven k celkově tak masivnímu pojistnému plnění, a tudíž je tolik finančně nepálí, pokud je nabídnou "zdarma."

Kromě toho značné zisky pojišťoven ukazují na to, že sazby za povinné a havarijní pojištění jsou natolik vysoké, že nějakou tu službu navíc "zdarma" s přehledem pojišťovně pokryjí.

Nicméně i přesto se vyplatí podívat na nejzajímavější speciální nabídky pojišťoven, protože ty teď více než kdy před tím zápasí o nové klienty povinného a havarijního pojištění.

Střet se zvěří

Generali od března nabízí připojištění střetu se zvěří v rámci nového povinného ručení., Direct zase připojistí dámské kabelky. Další pojišťovny takto připojišťují riziko úrazu či škody zásahem živlu.

Vyšší limity na úraz

Česká pojišťovna dává zdarma úrazové pojištění s vyššími limity povinného ručení, její klient ho získá i s havarijním pojištěním.

Krytí proti živlům

Kooperativa v rámci povinného ručení nabízí už pět let zdarma pojištění živelních událostí, jako je vichřice, krupobití, povodeň či záplava nebo pád stromu. U jiných pojišťoven je tyto škody možné likvidovat pouze z klasického havarijního pojištění.

Úraz a osobní věci

ČSOB Pojišťovna zdarma nabízí k povinnému ručení úrazové pojištění pro řidiče a pojištění osobních věcí osob blízkých.

Malá motorka navíc

Česká podnikatelská pojišťovna v rámci pojištění vozidel poskytuje ke sjednanému povinnému ručení zdarma pojištění malého motocyklu s obsahem motoru do 50 ccm nebo přípojného vozíku s hmotností do 750 kg a u některých produktů také zdarma úrazové pojištění řidiče vozidla.

SMS varování před pohromou

UNIQA poskytuje zdarma meteo servis, tedy aktuální varování před blížícím se extrémním výkyvem počasí prostřednictvím SMS. Řidič se s předstihem dozví o blížících se přívalových deštích, krupobití, náledí, silném sněžení, vichřici a může přijmout preventivní opatření. Ve službě je nyní už registrováno na 10 tisíc klientů, kteří dostali na sto tisíc SMS varování.

Reklama

Související články

Škody z dopravních nehod jsou stále vyšší

Nárůst počtu dopravních nehod, ale především výše hlášených škod vykázaly za loňský rok všechny pojišťovny. Za poslední dva roky vzrostly škody v cenách...

Výběr článků

Načítám