Hlavní obsah

Vsaďte si na čínského draka - stále sílí

Právo, Jindřich Ginter

Chcete opravdu vydělat velké peníze? Analytici tvrdí - vsaďte na Čínu. Čínský export vzrostl v únorovém meziročním srovnání o 46 %, přebytek obchodní bilance dosáhl 7,6 miliard dolarů, import vzrostl o 45 %.

Foto: China Daily, Reuters

Čísla všech ekonomických statistik v Číně rostou. Brzy by mohla být druhou nejvýkonnější ekonomikou světa.

Článek

„Čína by v investičním portfoliu neměla chybět. Její mimořádný potenciál dokládají fakta. 10,7% růst HDP za poslední kvartál minulého roku a prognózovaný růst přes 10 % v tomto roce znamená, že by Čína již brzy mohla vystřídat Japonsko jako druhou největší světovou ekonomiku podle HDP,“ tvrdí Jaroslav Brzoň z Best Buy Investments.

Nejjednodušším způsobem jak v Číně investovat je podle něho využití indexového investičního certifikátu na čínský akciový index HSCEI.

Do ztráty nejde

„Nabízejí se však i jiné, mnohem zajímavější možnosti. Jednou z nich je garantovaný certifikát HSCEI Rolling Lock-In od Deutsche Bank. Certifikát odráží též vývoj čínského indexu HSCEI, ovšem s tím rozdílem, že v případě růstu indexu uzamyká certifikát již dosažený výnos na předem stanovených úrovních, zatímco v případě poklesu indexu pod již uzamčené úrovně hodnota certifikátu neklesá,“ upřesnil Brzoň.

V případě stálého poklesu indexu by pak certifikát vyplatil při splatnosti nominální hodnotu, a investor by tak místo inkasování ztráty zůstal na nule.

„Cenou za tyto jistoty je omezený výnos, který investor s tímto certifikátem v případě příznivého vývoje indexu může dosáhnout. Tento maximální výnos je limitován čtyřmi procenty měsíčně. Investor pro plnou výplatu již uzamčených zisků musí navíc držet certifikát až do splatnosti, tedy celých 48 měsíců. Pro dlouhodobé investory se však jedná o velice atraktivní garantovaný nástroj s možností velmi zajímavého výnosu v případě růstu čínského akciového indexu,“ uzavřel Brzoň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám