Hlavní obsah

Vysokoškoláci investují fiktivní peníze do reálných akcií

Právo, Jindřich Ginter

Burza cenných papírů na začátku března spustila interaktivní vzdělávací program StudentBroker pro vysoké školy. Projekt je založen na možnosti reálného investování s fiktivními penězi do českých i zahraničních akcií a derivátů prostřednictvím internetové aplikace.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Program v rámci ekonomicky zaměřených předmětů využívá většina českých univerzit. Vedle Vysoké školy ekonomické v Praze nebo Masarykovy univerzity se nově k programu připojila i Česká zemědělská univerzita a ostravská Vysoká škola báňská. Celkem již program mohou využívat studenti dvanácti českých univerzit.

„Velkým přínosem aplikace je její administrační systém uzpůsobený profesorům a vedoucím jednotlivých ekonomických předmětů, kteří mohou snadno a rychle kontrolovat aktivitu a schopnosti jednotlivých studentů,“ uvedla Eva Kislingerová, vedoucí katedry podnikové ekonomiky na VŠE v Praze.

Studenti jsou zařazeni do investičních skupin jednotlivých škol a svými investičními schopnostmi reprezentují nejen sami sebe, ale i univerzitu, kterou studují. Po skončení letního semestru bude s trochou nadsázky možné zjistit, na které škole jsou studenti s nejlepším investorským talentem.

Vše o investování čtěte zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám