Hlavní obsah

Povinné ručení zvýhodní kombinace s dalšími pojistkami

Právo, Monika Ginterová

Pojišťovny nabízejí k povinnému ručení služby, které pojištění zvýhodní. Navíc několikrát ročně přicházejí s akcemi, ve kterých lze získat podstatné slevy.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Ilustrační foto

Článek

Například Česká podnikatelská pojišťovna nabízí nyní 10% slevu pro všechna vozidla s počátkem pojištění do 31. 3. 2010. Allianz zase poskytne 10% bonus za bydliště ve větším městě nebo pro podnikatele.

K povinnému ručení od Kooperativy získává klient zdarma živelní pojištění vozidla. Pro řidiče, kteří dosáhnou maximální bonusové slevy 50 % u povinného ručení, se letos připravuje rozsáhlý věrnostní program, například slevy na autodoplňky a servis. Již nyní ale lze k povinnému ručení získat například 75 % slevu na celoroční kartu cestovního pojištění.

Klienti Allianz ve věku do 39 let s minimálně jedním dítětem získají při sjednání povinného ručení další slevu ve výši 10 % a úrazové pojištění dětí přepravovaných ve vozidle zdarma.

Wüstenrot nabízí při sjednání povinného i havarijního pojištění úrazové pojištění a asistenční služby zdarma, Uniqa má rozšířenou asistenci zdarma.

Sdružené pojištění

Sdružený produkt představuje spojení povinného ručení, havarijního pojištění, popřípadě pojištění dodatkových, jako je čelní sklo, úrazové pojištění, asistenční služby. Výhodou takových pojistných smluv je kompletnost, jedna platba a také výhodnější cena, než když se sjednávají zvlášť.

Uzavřete více pojistek u stejné pojišťovny

Většina pojišťoven sleví několik procent za pojištění, pokud si u ní uzavřete více smluv, jde o tzv. propojištění. Nemusí jít vždy jen o kombinaci havarijního pojištění k již sjednanému povinnému, u čehož nabízí slevu ve výši pěti procent například Wüstenrot či Kooperativa.

Jedná se třeba o pojištění domácnosti, nemovitosti, životní či penzijní připojištění. Zde se slevy pohybují mezi pěti až deseti procenty. Například u ČSOB je za souběžné pojištění pětiprocentní sleva. Při sjednání povinného ručení u ČPP získáte 15% slevu na pojištění majetku a odpovědnosti občanů.

Limit krytí

Limit krytí u povinného ručení je částka, kterou za vás pojišťovna ručí při nehodě. Její spodní hranice, určená zákonem, je 35 miliónů korun při škodách na zdraví a 35 miliónů korun při škodách na majetku.

Limit krytí u povinného ručení je částka, kterou za vás pojišťovna ručí při nehodě. Její spodní hranice, určená zákonem, je 35 miliónů korun při škodách na zdraví a 35 miliónů korun při škodách na majetku.

Některé pojišťovny nabízejí nadstandardní krytí až do výše 100 miliónů korun na každého zraněného nebo 100 miliónů korun pro celkovou škodu na majetku a ušlých příjmech poškozených.

Ušetřete na četnosti plateb

Některé pojišťovny zvýhodňují několika procenty roční platbu namísto čtvrtletních či měsíčních splátek. Například ČSOB poskytne slevu za četnost placení ve výši tří procent. Česká podnikatelská pojišťovna dá při roční frekvenci plateb slevu sedm procent.

A naopak, některé pojišťovny platbu v kratších než ročních intervalech cenově neznevýhodňují. Například Česká pojišťovna, Wüstenrot, Generali. Ušetřit můžete i za to, že platíte převodem či kartou.

Slevy za sjednání povinného ručení po internetu

Pojišťovny poskytují několikaprocentní slevy při sjednání pojistné smlouvy přes internet. Například u ČPP získáte slevu až 15 %, u České pojišťovny 10 %.

Reklama

Související témata:

Související články

Škody z dopravních nehod jsou stále vyšší

Nárůst počtu dopravních nehod, ale především výše hlášených škod vykázaly za loňský rok všechny pojišťovny. Za poslední dva roky vzrostly škody v cenách...

Výběr článků

Načítám