Hlavní obsah

Na povinném ručení ušetří tisíce ti, kterým se vyhýbají nehody

Právo, Monika Ginterová

Na povinném ručení auta lze ušetřit tisíce korun ročně. Kromě akčních nabídek největší slevy získávají ti, kdo jezdí bez nehod. K tomu je však samozřejmě zapotřebí i štěstí, že do vás nikdo nenabourá. U většiny z pojišťoven lze dosáhnout až 50procentního bonusu. Některé pojišťovny nabízejí možnost převádět tyto bonusy i na rodinné příslušníky.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto

Článek

I nováček za volantem tak může začínat se slevou. Umožňují to například Allianz, Wüstenrot, Česká pojišťovna, ČSOB, Kooperativa a Generali.

V případě nehody ale třeba Wüstenrot či Generali pojišťovna vezme slevu ze všech smluv v rodině.

Allianz pojišťovna pro klienty, kteří svá vozidla provozují od počátku roku 2000 bez nehody, připravila k 1. lednu 2010 bonus ve výši 5 procent, tzn. že maximálně možný dosažený bonus 50 procent za bezeškodní průběh pojištění se těmto klientům navýší na celých 55 procent. Další 10 procentní bonus nabídne řidičům nad 40 let za jejich zkušenost.

Česká podnikatelská pojišťovna nabízí možnost přiznání bonusu ve výši 15 procent (36 měsíců) každému pojistníkovi, který vstupuje do pojištění se základní nebo bonusovou sazbou a předpokládá, že v příštích třech letech od počátku pojištění nebude mít pojistnou událost, z níž bude plněno.

ČSOB umožňuje dosáhnout bonusu až 50 procent. K tomu lze získat ještě extra bonusové zvýhodnění 30 procent pro každého nového klienta, který při uzavření nového pojištění doloží jakoukoli kladnou bonusovou historii z předešlých let.

Kooperativa nabízí řidičům bez nehod, že získávají bonus, který činí pět procent za každých 12 měsíců bez nehody.

Maximální sleva může dosáhnou až 50 procent ze základní sazby povinného ručení. Zároveň pro tyto klienty připravuje věrnostní program, kde budou moci získat mnoho výhod, například slevy na autodoplňky, opravárenské služby, apod. Zahájení věrnostního programu plánujeme v průběhu tohoto roku.

UNIQA pojišťovna za každý rok bez nehody navyšuje bonus o pět procent. V rámci akcí může být bonus navýšen, nikoli však nad hranici 50 procent .

Wüstenrot poskytuje maximální slevu až 60 procent už po 96 měsících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám