Hlavní obsah

Na cigaretách, alkoholu a sázení může každý dobře vydělávat

Právo, Jindřich Ginter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za cigarety, alkohol, hazard a sázkařskou vášeň či dokonce zbraně nemusí člověk jen bezmezně utrácet, ale může na tom coby drobný investor s jistotou dobře vydělávat, a to i navzdory krizi.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

,,Akcie společností tabákového průmyslu, výrobců alkoholických nápojů, kasin a sázkových kanceláří, ale i obranného a zbrojního průmyslu stále stabilně překonávají vývoj světových akciových indexů“ říká investiční poradce Tomáš Müller z BBI.

Zatímco světovým akciovým indexům bude cesta na své předkrizové úrovně trvat ještě mnoho let, indexy světových pivovarů nebo tabákových společností již podle něho překonávají svá historická maxima. A to navzdory určitým poklesům v počátku roku v dlouhodobějším srovnání.

Stejně dobře se daří také zbrojnímu průmyslu, jenž kvetl především díky válečné politice USA. I přes určité současné politické mírové deklarace index zbrojařských společností nad světovými akciovými indexy stále jasně vítězí.

„Nejméně se z historického hlediska dařilo indexu sázkových kanceláří. V poslední době však i tento index zažívá zlaté časy a to především díky rozkvětu internetových sázek a v neposlední řadě také v souvislosti se zvýšeným zájmem o sázky v důsledku právě probíhajících olympijských her,“ konstatuje Müller.

Neméně zajímavým je také index světových vín, díky kterému může mít víno v portfoliu nyní opravdu každý.

"Do indexů společností z těchto odvětví může i drobný investor investovat pomocí indexových investičních certifikátů“ vysvětluje Tomáš Müller z BBI.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám