Hlavní obsah

Valentýn – kolik stojí důkaz lásky?

Novinky, BOSSA.CZ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním z plodů globalizace je bezesporu obohacení našeho stolního kalendáře o nejrůznější nové svátky. Nejintenzivněji na naše smysly útočí právě ty, kterými mohou obchodníci podráždit naše spotřebitelské chování a povzbudit vůli nakupovat.

Foto: www.sxc.hu

Ilustrační foto

Článek

Nové zahraniční svátky se v našem prostředí nejlépe adaptují hlavně díky televizním médiím, které nám poskytnou obraz šťastných obličejů lidí slavících zvyklosti, jež jsme u nás dříve neznali. Ve čtvrtek 14. února nás jeden takový svátek čeká, a to den svatého Valentýna. Již od začátku měsíce se na nás z televizních obrazovek hrne dávka romantických filmů prokládaných reklamními přestávkami, ve kterých nás přesvědčují, že nejlepším způsobem vyjádření lásky je čokoláda nebo bonboniéra.

Pojďme se ale podívat, kolik stojí vyjádření lásky v USA, kde Valentýna prožívají mnohem intenzivněji než v České republice. Podle průzkumu provedeného seznamovací agenturou u 17 000 dotázaných utratí průměrný Američan v den zamilovaných 218 dolarů (zhruba 4100 korun), přičemž nejvíce utratí svobodní muži, a to 257 dolarů (asi 4850 korun). Na druhém místě jsou ženatí muži, ti jsou ochotni vydat v průměru 203 dolarů. Nejméně pak zaplatí muži žijící v partnerském svazku bez sňatku, konkrétně 180 dolarů.

Důvod pro darování dárků nebo přípravy svatovalentýnského překvapení je u jednotlivých párů rozdílný. V dlouhodobých svazcích se prý muži snaží své polovičce dokázat, kolik pro něho znamená. U začínajících dvojic jde spíš o experiment cílený na ohromení partnerky, který buď vyjde, nebo ne. A kolik bude letos stát vás, milí pánové, abyste obměkčili ženské srdce?

Jestli byste přemýšleli o koupi nejdražšího plyšového medvídka na světě, tak si připravte 30 000 dolarů (zhruba 567 000 korun). Medvídek má jako překvapení pro vaši milou v ruce 5,9karátový diamantový prsten.

Reklama

Výběr článků

Načítám