Hlavní obsah

Stochastický oscilátor (Stochastic)

Novinky, BOSSA.CZ

Komerční článek - Technické indikátory jsou neoddělitelnou součástí technické analýzy, kterou používají téměř všichni obchodníci na finančních trzích. Software v obchodní platformě provádí matematický výpočet z historických cen libovolného finančního aktiva, čímž získáváme hodnotu technického indikátoru, na základě které pak dokážeme lépe usoudit, jestli je aktuální cena na trhu příliš vysoká nebo naopak příliš nízká.

Foto: http://www.sxc.hu

ilustrační foto

Článek

Stochastický oscilátor je jedním z nejpoužívanějších technických indikátorů. Je možné jej aplikovat na jakýkoli finanční instrument (ropa, akcie, měny). Patří mezi tzv. netrendové indikátory. To znamená, že se s jeho pomocí nejlépe obchoduje ve fázi, kdy se trh pohybuje do strany tzv. „range“, neboli když je trh bez trendu, tedy neroste ani neklesá. Stochastic pomáhá obchodníkům určit, kdy by se mohl objevit konec trendu (rostoucího nebo klesajícího). V situaci, kdy na trhu není trend, dává tento indikátor poměrně přesné signály pro vstup do obchodu. Není vhodný použít, když trh jednoznačně neroste nebo neklesá, protože se u něj mohou objevit falešné signály.

Následující video vám ukáže, jak jednoduše vložit indikátor Stochastic do cenového grafu libovolného finančního aktiva v obchodní platformě MetaTrader 4. Kromě toho vám pomůže nastavit parametry, ze kterých se hodnota indikátoru Stochastic vypočítá a rovněž grafický vzhled indikátoru.

Instalace indikátoru StochasticVideo: BOSSA

Stochastic znázorňuje aktuální polohu ceny ve vztahu k historickým cenám a určuje extrémní odchylky od průměrného pohybu ceny. Tím se na indikátoru vytvářejí přeprodané a překoupené oblasti. V případě, že se chcete dozvědět, jak se Stochastic používá v praxi, tedy kdy nabízí signály k prodeji a kdy naopak k nákupu aktiva, podívejte se následující video.

Stochastic OscillatorVideo: BOSSA

Reklama

Související články

Úvod do technické analýzy

Technická analýza je jedinečný nástroj, který v rukách obchodníků a analytiků na finančních trzích slouží k předvídání budoucího cenového vývoje různých...

Výběr článků

Načítám