Hlavní obsah

Jak šetřit za vytápění. Díl 2: Pomocí malých investic

Novinky, E.ON

Komerční článek - Ve druhém díle seriálu zaměřujícím se na šetření nákladů za vytápění vám poradíme, jak ušetřit, pokud chcete nebo můžete vynaložit pouze menší investici.

Článek

Nechávejte pravidelně jednou ročně odborně kontrolovat seřízení svých plynových spotřebičů. Zejména pečujte o plynový kotel, jehož kontrola vás jistě vyjde levněji než řešení případné složitější opravy.

Výrazně ušetříte instalací termostatu s časovým spínačem. Díky němu budete moci regulovat teplotu tak, abyste zbytečně neplýtvali teplem v době vaší nepřítomnosti v bytě.

Zaměřte se také na těsnění. Vybavte jím práh pod vstupními dveřmi a samozřejmě okna. U dřevěných dvojitých oken vám kvalitní těsnění může snížit únik tepla až o 50 %. Úniku tepla zabráníte i pomocí reflexní fólie nalepené na okna.

Pro lepší využití tepla sálajícího z radiátoru instalujte mezi stěnu a radiátor hliníkovou fólii, která teplo odráží do místnosti.

Ve sklepních prostorech a chodbách tepelně izolujte potrubí topného systému a teplé vody.

Ani drobnou investici nemusíte vynaložit, pokud chcete ušetřit až 10 % nákladů změnou dodavatele zemního plynu. Taková totiž může být vaše úspora, pokud zvolíte produktovou řadu Online od společnosti E.ON. Výhodná sazba je navíc garantována až do konce dubna 2012, tedy do konce příští topné sezóny. Více informací o řadě Online i online kalkulačku úspory naleznete na webu www.eon.cz/online.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám